|

Fener koptu gidiyor

İlk haftada 2-0 önde olduğu maçı 3-2 kaybeden F.Bahçe, dün kazandı ama bir hayli zorlandı. 21''de Djalma''nın golüyle geriye düşen sarı-lacivertliler, ilk yarı biterken Alves, son 10 dakikaya girilirken de Egemen ile maçı çevirdi. G.Saray''ın berabere kaldığı haftada kazanarak hedefe bir adım daha yaklaştı

Taha Güvendi
00:00 - 28/01/2014 Salı
Güncelleme: 00:44 - 28/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Fener koptu gidiyor
Fener koptu gidiyor

Şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi Galatasaray ve Beşiktaş''ın 2''şer puan kaybettiği haftada Fenerbahçe kendi evinde Torku Konyaspor''u 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. 10. dakikada Hleb ile Egemen baş başa kaldı ancak Egemen yıldız futbolcuya geçit vermedi. Konuk ekibin baskısı zaman zaman artarken 19''da Borek''in şutu kornere gitti Gol adeta geliyorum derken 21''de Konyaspor''un yıldızları sahneye çıktı. Gekas, Hleb paslaşmasından sonra topla buluşan Djalma topu ağlara gönderdi: 0-1. Bu golden sonra topa daha fazla hakim olan taraf Fenerbahçe''ydi.

ATAMAYANA ATARLAR KURALI!

Konuk ekibin agresif savunmasını çözmekte zorlanan sarı-lacivertliler, 44''te Caner''in kullandığı serbest vuruşta topa dokunan Bruno Alves''in golüyle skora beraberliği getirdi: 1-1. 48''de Gekas''ın şutunda defanstan seken top, Gökhan''ın ters vuruşuyla direğe çarptı. Bu atak Fenerbahçe''yi uykudan uyandırdı. Oyununun kontrolünü tamamen eline geçiren sarı-lacivertliler, Konyaspor defansına zor anlar yaşattı. 73''te Egemen kornerden gelen topa müsait pozisyonda istediği gibi kafa vuramadı. Tecrübeli stoper, 80''de ise ceza sahası içinde benzer bölgeden bu kez ayağıyla kaleyi denedi ve topu ağlara gönderdi: 2-1.

Maçı taraftarla birlikte kazandık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Torku Konyaspor maçı sonrası yaptığı değerlendirmede hem futbolcularına hem de taraftara övgüler yağdırdı. Takımın sahadaki mücadelesi için ''Söyleyecek çok şey var'' yorumunu yapan Yanal, övgü dolu sözlerine ''Maçı hiçbir zaman bırakmıyorlar. Gerekli olan 3 puanı aldılar. Bu maçta kendimizi check etme fırsatı bulduk. Oyuncularımı kutluyorum'' şeklinde devam etti. Taraftarların desteğine de değinen Yanal, şu ifadeleri kullandı: ''Kazanma arzusunda olan bir takımız. Arzumuzla maçı kazandık. Bizimle birlikte beraber oynayan taraftarımız da maçta çok etkiliydi. Onlar sadece sahanın çimlerinde değillerdi. Mücadeleye birlikte başladık, birlikte sonlandırdık. Stoper atmış, orta saha atmış çok önemli değil. Ayrıca taraftara tekrar teşekkür ediyorum.''

WEBO MECBUREN YOKTU

Pierre Webo''nun kadro dışında kalmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan F.Bahçe Teknik Direktörü, ''Webo oyuna 11''de başladığı zaman da faydası olan birisi. Ofansif defansif iki yönü oynayacak tek oyuncumuz Cristian''dı. Onu tercih etmek zorunda kaldık. Emre de bizi iten bir güç oldu. O yüzden Webo''u kadroya alamadık. Ama takım kazandı. Sonuçta bir takımız zaman zaman oyuncularımızın bu karakterinden faydalanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Egemen: Atacağım içime doğdu

Galibiyeti getiren Egemen, golü atacağının içine doğduğunu söyledi: ''İleri gitmemem gerekiyordu ama kısmet. Meireles''e geri gitmesini söyledim. Böyle bir taktik yok ama içime doğdu.''

Galibiyet gollerinı defans attı

F.Bahçe, savunmadaki iki önemli oyuncusunun golleriyle, galibiyete uzandı. Hücum oyuncularının üretkenliğinde sıkıntı çeken sarı-lacivertlilerde goller Alves ve Egemen''den geldi.

Emenike beraat etti

Fenerbahçe''nin Nijeryalı yıldızı Emenike''nin, şike davasıyla ilgili beraatı onaylandı. Emenike''nin avukatı Rezan Epözdemir yaptığı açıklamada, davadan ilk beraat eden kişinin Nijeryalı yıldız olduğunu hatırlattı, ''Para sayma görüntüleri olduğu ileri sürülmüş ve mesnetsiz suçlamalarla genç oyuncunun kaderiyle oynanmıştı. Ancak yargı gerçeği ortaya çıkardı. Adalet yerini buldu. Yargıtay 5. dairesinin yazısı elimize ulaştı'' ifadelerini kullandı.

Şike davası üzerine Türkiye''den ayrılıp Rusya''nın Spartak Moskova Kulübü''ne transfer olan Emenike, sezon başında Fenerbahçe''ye dönmüştü.

Başkan Aziz Yıldırım''ın şike davası sürecinde gözaltına alındıktan sonra Emniyet tarafından çekilen fotoğraflarının, yine bir emniyet mensubunca basına servis edilmesi üzerine İçişleri Bakanlığı aleyhine açılan davada İstanbul 10. İdare Mahkemesi, kişilik haklarını ihlal eden hukuka aykırı eylem nedeniyle, davanın kabulüne ve İçişleri Bakanlığı''nın 15 bin TL tazminata mahkum edilmesine karar verdi. Erman Toroğlu''nun ''Lig TV''den kovdurduğu'' iddiasıyla Aziz Yıldırım aleyhine açtığı manevi tazminat davasının da reddine karar verildi.

55 bin broşürle küfür uyarısı

Fenerbahçe''nin etkili taraftar derneklerinden Sarı-Lacivert Derneği, maç öncesinde küfürlü tezahürat sebebiyle kulübün ceza almaması için tam 55 bin broşürü stat koltuklarına bıraktı. ''Fenerbahçemize sahip çıkalım'' sloganın yer aldığı bröşürlerde taraftara, kötü ve çirkin tezahürat yapılmaması, provokasyonlara dikkat edilmesi, küfür edilmemesi ve ettirilmemesi, saha girmek isteyenlere engel olunması ve sahaya yabancı madde atılmaması yönünde çağrıda bulunuldu.

Konya''nınki ofsayt Alves''inki nizami

F.Bahçe-Konya karşılaşmasında iki pozisyonda ofsyat gündeme geldi. Lig TV yorumcusu Marcus Merk, 21. dakikada Konyaspor''un Djalma ile bulduğu golün başlangıcında ofsayt olduğunu belirtirken, F.Bahçe''nin 44. dakikada Alves ile bulduğu kafa golünün nizami olduğunu kaydetti. Merk, kale önünde Sow''un topa müdahalesinin olmadığını belirtti.


10 yıl önce