|

Fener takipte

Süper Lig’in 34. haftasında sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü ikinci yarıda attığı gollerle yenen Fenerbahçe, lider Beşiktaş’ı takibini sürdürdü. Sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren golleri Mert Hakan, Valencia ve Sinan Gümüş kaydetti. Konuk ekibin sayısı ise Maxim’den geldi.

00:00 - 13/04/2021 Salı
Güncelleme: 01:20 - 13/04/2021 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe sahasında ligin güçlü ekiplerinden Gaziantep’i 3-1 ile geçerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.
Fenerbahçe sahasında ligin güçlü ekiplerinden Gaziantep’i 3-1 ile geçerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.
Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü 3-1 yenerek lider Beşiktaş’ı takibini sürdürdü. İlk yarısı golsüz biten maçta sarı-lacivertlilerin gollerini Mert Hakan, Valencia ve Sinan attı. Konuk ekibin sayısını ise Maxim kaydetti.
11. dakikada sağdan İrfan Can’ın ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı topa Mert Hakan’ın şutunu Djilobodji çizgiden çıkardı. Devamında Valencia’nın vuruşu auta gitti. 34’de Caner’in sağdan kullandığı kornerde ön direkte Gökhan’ın arkaya aşırdığı topta Serdar’ın boş kaleye vuruşu üstten dışarı çıktı.
39’da Gaziantep’in kullandığ kornerde Dicko topu ağlara gönderdi. Ancak hakem pozisyon öncesi Szalai’ye faul yaptığı gerekçesiyle golü vermedi.


  • 56. dakikada Ozan’ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Mert Hakan, sol çaprazdan sağ ayak içiyle uzak köşeye şık vuruşla topu kalecinin solundan ağlara gönderdi: 1-0. 66. dakikada Maxim’in yerden kaleye gönderdiği serbest vuruşta Altay’ın müdahalesi yeterli olmayınca top çizgiyi geçti. VAR kontrolü sonrası hakem Mete Kalkavan golü geçerli saydı: 1-1. 71. dakikada Caner’in soldan ortasında Pelkas’ın arka direğe aşırttığı topu Valencia’nın yakın mesafeden ağlara yolladı:
    2-1. 80’de Olkowski’nin pasında Kenan’ın karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta Altay topu çeldi. 90+5’de Gustavo’nun pasında sağ çaprazda topla buluşan Sinan skoru belirledi: 3-1.

Valencia forvet çıktı golünü attı, sakatlandı

Sezonun büyük bölümünde kenarlarda görev alan Enner Valencia, Gaziantep karşısında ise santforda görevlendirildi. Fenerbahçe A Takımı Direktörü Emre Belözoğlu, Samatta ve Cisse’yi yedek bırakırken, aynı şekilde zaman zaman forvet oynayan Thiam’ı da kulübede tutarken, tercihini Valencia’dan yana kullandı.
Maçın 71. dakikasında sarı-lacivertli takımı öne geçiren Ekvadorlu oyuncu, 77. dakikada ise bir pozisyon sonrası kendisini yere bıraktı ve kenara değişiklik istediğini iletti. Valencia sedye ile saha dışına getirilirken hakem değişiklik yapılmadan oyunu devam ettirdi.
80. dakikada Gaziantep çok önemli bir fırsattan yararlanamazken, Fenerbahçe teknik ekibi de bu sırada Mete Kalkavan’a değişiklik yapmadan oyunu başlattığı için tepki gösterdi. Valencia’nın yerine ise 81. dakikada Osayi-Samuel oyuna girdi. Bu arada Valencia, ligdeki gol sayısını 7’ye taşıdı ve Fenerbahçe’nin bu sezonki en golcü ismi oldu.

Mert Hakan 11’e golle döndü

  • Fenerbahçe’de 3 maç sonra ilk 11’de forma giyen Mert Hakan Yandaş, bu sezon ligdeki 4. golünü kaydetti. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, Gaziantep karşısında 56. dakikada attığı golle sarı-lacivertli takımı öne geçiren isim oldu.
    Mert Hakan, ligde son golünü 11 Ocak’ta 3-0 kazandıkları Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçında
    kaydetmişti.

Kadıköy kabusu bitti

Fenerbahçe’nin iç sahadaki kötü serisi Emre Belözğlu, ile sona erdi.

Belözoğlu ile ilk maçında Denizlispor’u 1-0 yenen sarı-lacivertliler, Gaziantep FK engelini de 3-1’le geçti. Fenerbahçe, Emre Belözoğlu ile Kadıköy’deki 2 maçtan da 3 puanla ayrıldı.

Sarı-lacivertliler, Belözoğlu öncesi Kadıköy’de çıktığı 4 maçta sadece 1 puan almıştı. Fenerbahçe ayrıca ligde 4 maçın ardından 1’den fazla gol bulmayı başardı.

#Fenerbahçe
#Gaziantep Futbol Kulübü
#Beşiktaş
#Mert Hakan
#Valencia
#Sinan Gümüş
3 yıl önce