|

Fenerbahçe: 1 Sheriff: 0

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki Fenerbahçe-Sheriff maçı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Aa
00:00 - 17/12/2009 Perşembe
Güncelleme: 22:00 - 17/12/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe: 1 Sheriff: 0
Fenerbahçe: 1 Sheriff: 0

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu maçında Fenerbahçe, Moldova'nın Sheriff takımını 1-0 yendi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Özer'in yerine Mehmet Topuz'u alarak başlayan Fenerbahçe, bu yarıda ilk yarıya oranla daha az gol pozisyonuna girdi. İkinci yarının başında, 48. ve 53. dakikalarda rakip kalede gol pozisyonu bulan Fenerbahçe, daha sonra temposunu düşürdü. Rakibin atakları karşısında savunmasında geçit vermeyen sarı-lacivertliler, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başlarında, kalesinde tehlikeler yaşayan Sheriff ise Fenerbahçe'nin temposunu düşürdüğü 55. dakikadan sonra rakip kaleye gitmeye başladı. Gol arayan konuk ekip, Fenerbahçe savunmasını geçemeyince, önemli bir gol pozisyonu üretemedi. Moldova ekibi, İstanbul'da Fenerbahçe'ye 1-0 yenilerek, UEFA Kupası'na veda etti.


MAÇTAN DAKİKALAR

13. dakikada Semih'in sağdan ortasında ön direğe koşan Deniz, topa vuramayınca, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.


15. dakikada Semih'in pasıyla ceza alanına giren Uğur, önündeki savunma oyuncusuna rağmen sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.


23. dakikada yine Semih'in pasıyla ceza alanına giren Deniz'in sağ çaprazdan ve altıpastan vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta gitti.


36. dakikada Deniz'in pasıyla soldan ceza alanına giren Uğur'un altıpasa çıkardığı topu, kaleci Namaşco yumruklayarak uzaklaştırdı.


38. dakikada Brankovic'in ceza alanı dışından vuruşunda, yerden seken topu kaleci Volkan Babacan iki hamlede kontrol etti.


40. dakikada ceza alanı içinden Özer'in vuruşunda, kaleci Namaşco üzerine gelen topa sahip oldu.


48. dakikada soldan Uğur'un pasında, ceza yayı üzerinde topla buluşan Güiza'nın, Da Costa'yı çalımlayıp attığı şutta, kaleci Namaşco üzerine gelen topu kontrol etti.


53. dakikada Semih'in ceza yayı üzerinden sert şutunda, kaleci Namaşco uzanarak topu kornere çeldi.


74. dakikada ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden serbest atış kullanan Dos Santos'un sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.


Bu dakikadan sonra önemli bir gol pozisyonu olmadı ve Fenerbahçe, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.


Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler:
Zsolt Szabo, Robert Kispal, Zsolt Varga (Macaristan)

Fenerbahçe:
Volkan Babacan, Bekir, Bilica, Lugano, Dos Santos, Özer, Selçuk, Deniz, Uğur, Semih, Güiza

Sheriff:
Namaşco, Mamah, Tarkhnishvili, Da Costa, Brankovic, Balima, Arbanas, Rouamba, Corneencov, Volkov, Franca

Gol:
Dk. 15 Uğur (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar:
Dk. 42 França, Dk. 72 Tarkhnishvili, Dk. 90 Rouamba (Sheriff)


MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi (H) grubunda Sheriff ile yaptıkları mücadelede, bazı yedek futbolculara şans verdi.

Alman teknik adam, gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen takımında, Moldova temsilcisine karşı as kadronun hafif sakatlıkları bulunan oyuncularını değerlendirmeyip, daha önceki maçlarda az süre alan birçok oyuncusunu 11'e dahil etti.

Sarı-lacivertli ekibin kalesini Volkan Demirel'in yerine Volkan Babacan korurken, bu futbolcu, bir Avrupa kupası mücadelesinde ilk kez şans buldu. Genç kaleci Mert Günok da yedekler arasında yer aldı.


ROBERTO CARLOS YEDEK

Sheriff'e karşı savunmanın sağında Gökhan'ın yerine Bekir görev alırken, Fenerbahçe'den ayrılmak için gün sayan Roberto Carlos'un savunmanın sol tarafındaki mevkisinde Dos Santos yer buldu.

Mehmet Topuz'u dinlendiren Alman çalıştırıcı, orta alanın sağına Özer'i koyarken, orta alanda Cristian'ın yerinde Deniz görevlendirildi.

Alex'in de yer almadığı 11'de, orta alanın solunda Uğur'a şans verilirken, sarı-lacivertliler Semih-Güiza ikilisinden oluşan çift forvet kurgusuyla Sheriff'e karşı mücadele etti.

Sarı-lacivertliler, 17 kişilik maç kadrosuyla Sheriff'e karşı sahaya çıktı.


41 GÜN SONRA KADIKÖY'DE SEYİRCİSİNİN ÖNÜNE ÇIKTI

Cezası nedeniyle Turkcell Süper Lig'de sahasındaki son 2 maçında seyircisinden yoksun kalan sarı-lacivertliler, 41 gün sonra taraftarıyla buluştu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir önceki seyircili maçta 5 Kasım'da UEFA Avrupa Ligi'nde Steaua Bükreş ile karşılaşan sarı-lacivertli ekip, 41 gün sonra yine bir Avrupa kupası mücadelesinde taraftarının karşısına çıktı.


TRİBÜNLERDE BÜYÜK BOŞLUKLAR

Fenerbahçe için bir anlamda formalite olan Sheriff maçına sarı-lacivertli taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Migros kale arkası tribünde çok az sayıda taraftar yer alırken, diğer tribünlerde de büyük boşluklar oluştu.

Bu arada, taraftarlar, maraton üst tribünde astıkları pankartla Roberto Carlos'a teşekkür etti.


DAUM, ZICO'YU YAKALADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Sheriff maçıyla, takımın başında 24. Avrupa kupası maçına çıkarak, sahip sarı-lacivertli ekibin başında en çok Avrupa maçına çıkan teknik direktör unvanını elinde bulunduran Arthur Zico'yu yakaladı.

Alman çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin başında bir Avrupa kupası maçına daha çıkarsa, unvanı eline geçirerek, sarı-lacivertli kulüpte bir rekora daha imza atmış olacak.


SHERIFF YÖNETİCİLERİNE YEMEK

Fenerbahçe Kulübü, Sheriff Kulübü yöneticileri ve maçın UEFA yetkililerine Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yemek verdi.

Yemeğe Fenerbahçeli yöneticilerden Yasemin Merçil ile sportif direktör Aykut Kocaman, Sheriff Kulübü Başkan Yardımcısı Valery Gurduza, dış ilişkiler sorumlusu Denis Yastrebov, basın sorumlusu Alexander Babak, UEFA Delegesi Benny Jacobsen ve UEFA Müsabaka Direktörü Mark O'Keefe katıldı.

İki kulüp yöneticileri, yemekte birbirlerine hediyeler verdi.


14 yıl önce