|

Fenerbahçe-Alanyaspor: 2-0

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe sahasında Alanyaspor'u 2-0 mağlup etti. Sarı lacivertlilerin gollerini Ayew ve Frey attı.

Haber Merkezi
19:48 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 20:08 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe'yi Alanyaspor karşısında galibiyete taşıyan golleri Frey ve Ayew attı.
Fenerbahçe'yi Alanyaspor karşısında galibiyete taşıyan golleri Frey ve Ayew attı.

Spor Toto Süper Lig'de son galibiyetini 6 hafta önce alan Fenerbahçe, sahasında Aytemiz Alanyaspor engelini 2-0'la geçerek 3 puan hasretine son verdi. Maça yine Valbuena damga vurdu.

Sahasındaki mücadeleye derbideki geri dönüş ve Anderlecht galibiyetinin moraliyle çıkan Fenerbahçe, ilk dakikadan itibaren baskısını hissettiren bir oyun ortaya koydu.

Fenerbahçe 9. dakikada da aradığıp golü buldu. Sol kanattan aldığı topla rakiplerini geçen Valbuena, topu atağa katılan Isla'ya aktardı. Isla'nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Ayew'in içeri çektikten sonra yaptığı vuruşta kaleci Haydar Yılmaz'ın müdahalesine rağmen seken top sol köşeden filelerle buluşuyor. Ayew, bu sezon 3. golüne imza atmış oldu.

Golden sonra da baskısını azaltmayan Fenerbahçe 31. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Rakip yarı sahanın ortalarından sol taraftan Valbuena'nın kullandığı serbest atışta, penaltı noktasında iyi yükselen Frey'in kafa vuruşunda top filelerle buluştu. Yıldız isim böylece ligdeki 2. golüne imza attı.

İkinci yarıda Alanyaspor biraz daha öne çıkarak oynamaya başladı. 60. dakikada Efecen ile en önemli gol fırsatını yakalayan Akdeniz ekibi, Harun'u geçemedi.



#Fenerbahçe
#Alanyaspor
5 yıl önce