|

Fenerbahçe aradığı stoperi Fransa'da buldu

00:00 - 13/06/2012 Çarşamba
Güncelleme: 01:42 - 13/06/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe  aradığı stoperi Fransa'da buldu
Fenerbahçe aradığı stoperi Fransa'da buldu

Dış transferi Hollandalı yıldız Dirk Kuyt'ı kadrosuna katarak açan Fenerbahçe, Montpellier'in 23 yaşındaki stoperi Mapou Yang Mbiwa ile büyük ölçüde anlaştı. Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı olan ancak Fransa genç milli takımlarında da forma giyen 23 yaşındaki futbolcuyla büyük ölçüde anlaşıldığı iddia edildi. Geçtiğimiz sezon Montpellier formasıyla Fransa Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşayan Mbiwa'nın peşinde Avrupa'nın önemli ekiplerinin olduğu ifade ediliyordu. 2005 yılında Montpellier'de profesyonel olan genç futbolcu Fransa'da bu sezon 38 maçta forma giyerken, 1 gol ve 1 asistle oynarken, 5 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Sarı-lacivertlilerin Fransız kulübünü bonservis konusunda ikna etmesi halinde genç futbolcuya imza attıracağı bildirildi.


Reto Ziegler bitmek üzere

Fenerbahçe'nin Juventus'la Ziegler konusunda anlaşmaya yakın olduğu belirtildi. İtalyan Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde, Ziegler'in Juventus teknik direktörü Antonio Conte'nin planları arasında yer almadığı belirtilirken, Juventus'un İsviçreli sol bek için 5 milyon Euro istediği ifade edildi. Fenerbahçe'nin 26 yaşındaki oyuncuyla devam etmek istediği belirtilen haberde iki ekip arasında anlaşmanın her an bitebileceği vurgulandı.


Kaleci Mert'te işlem tamam

F.Bahçe, sözleşmesi biten kaleci Mert Günok ile yeniden anlaştı. Sarı-lacivertliler, bir ara Beşiktaş'ın da gündemine gelen milli kaleci ile dün 3 yıllıığına anlaşmaya vardı. Mert, ilk yıl için 1 milyon 250 bin, 2. yılında 1 milyon 350 bin, 3. yılında ise 1 milyon 450 bin Euro garanti para alacak.



12 yıl önce