|

'Fenerbahçe Avrupa'ya gidemez'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Disiplin Kurulu Asbaşkanı Avukat Remzi Kazmaz, şike davasında infazın durdurulması ve yeniden yargılama kararının ardından açıklamalarda bulundu. Kazmaz, 'Fenerbahçe bu karar doğrultusunda önümüzdeki yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gideceğini düşünüyorsa yanılıyor' dedi.

İha
00:00 - 24/06/2014 Salı
Güncelleme: 16:28 - 24/06/2014 Salı
Yeni Şafak
'Fenerbahçe Avrupa'ya gidemez'
'Fenerbahçe Avrupa'ya gidemez'

TFF Eski Disiplin Kurulu Asbaşkanı Avukat Remzi Kazmaz, şike davası ile ilgili olarak Muğla''nın Bodrum ilçesinde basın açıklaması yaptı.

Yeniden yargılanma kararının Fenerbahçe taraftarını ve kulüp yöneticilerini umutlandırdığını ifade eden Kazmaz, "İnfazı durdurmanın mahkemenin içinde veya dışında tartışması devam edecektir. Ağır ceza mahkemesi bu anlamda telafisi imkansız zararlara uğrama dahilinde vermiş olduğu infazı durdurma kararı bana göre hakkaniyetli bir karardır. Bu karardan vazgeçebilir. İleride infazla ilgili bir eksik gördüğü zaman mahkeme infazın tekrar yürürlük kazanması açısından aksi bir karar da verebilir. Önemli olan verilecek olan kararların adil yargılanma içerisinde hem kamuoyunda hem de adaletli hukuk ve yasalara uygun olması gerekir. Şimdi bu karardan sonra hem uluslar hem de uluslararası değişiklikler bekliyoruz. En azından Fenerbahçe''nin, İsviçre Federal Mahkemesi'ne bu konuyla ilgili durdurmaya yönelik yapmış olduğu müracaatla ilgili bugün gelen haber üzerine mahkeme kararı 3 Temmuz''a atarak bekleme kararı aldı. Bu karar doğru bir karardır. Fenerbahçe bu konuyla ilgili umutlanmasın" şeklinde konuştu.

'Çifte karar olmaz'

Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katılamayacağını savunan Kazmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe bu karar doğrultusunda önümüzdeki yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gideceğini düşünüyorsa yanılıyor. Çifte karar olmaz, UEFA bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Fenerbahçe 2 yıl halk mahrumiyetine çarptırılmıştır. Bu karar verilse dahil bile UEFA''nın bu anlamdaki kararını etkilemeyecektir. Aziz Yıldırım ve diğer sanıklarla ilgili her ne kadar davanın yeniden yapılanması ve hatta onları yakından ilgilendiren infazın ertelenmesi olayını bu aşamada mahkeme geri bırakıyorsa da yapılacak olan itirazlar sonucu mahkeme infazlar ile ilgili yeni bir karar verebilir. Çünkü ağır ceza mahkemelerinin infazı durdurma gibi bir yetkisi yok. Ama yargılamanın uzun süreceğinden dolayı telafisi imkansız zararların doğma ihtimaline binaen infazların durdurulması da doğrudur."

'UEFA kararını değiştiremez'

Türkiye'de yaşanan son gelişmelere rağmen UEFA'nın kararını değiştirmeyeceğini vurgulayan Kazmaz, "Fenerbahçe, Aziz Yıldırım ve diğer sanıklarla ilgili mahkemeden beraat kararı çıkarsa Fenerbahçe''nin ve Aziz Yıldırımın tazminat hakkı doğar. Hem de yüklü miktarda bir tazminat hakkı doğar. Hep şöyle bir algı doğuyor insanlarda; Fenerbahçe Avrupa kupalarına tekrar gidecek diye. Ama öyle bir şey yok. Nedeni de ortada bir beraat kararı olmaması. Eğer bir beraat söz konusu olsaydı, UEFA Fenerbahçe''nin durumunu yeniden değerlendirerek Şampiyonlar Ligi'nde oynaması konusunda tekrar karar verebilirdi. Ama şimdi böyle bir karar veremez. Çünkü ortada yargılanmanın yenilenmesi kararı var. Bu nedenle UEFA beklemek zorunda ve kararını değiştirmeyecektir" diye konuştu.

10 yıl önce