|

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tamamlanamadı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve yarıda kalan Türkiye Kupası mücadelesinin devamının bu akşam oynanmasına karar verilmişti. Beşiktaş Kulübü bu karşılaşmaya çıkmama kararından geri adım atmadı. Hakem Mete Kalkavan, Beşiktaşlı futbolcuların sahaya çıkmaması sonrasında mücadeleyi iptal etti. Mücadelenin sonucunu TFF açıklayacak.

Yeni Şafak
20:43 - 3/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 22:15 - 3/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe-Beşiktaş.
Fenerbahçe-Beşiktaş.

Beşiktaş Kulübü, tatil edilen Fenerbahçe maçına çıkmama kararından geri adım atmadı. Hakem Mete Kalkavan bunun üzerine mücadeleyi iptal etti. Mücadelenin sonucunu TFF'nin en kısa sürede açıklaması bekleniyor.

Beşiktaş'ı bekleyen yaptırımlar;
  • -
    Fenerbahçe, mücadeleden 3-0 hükmen galip ayrılacak. Böylelikle Türkiye Kupası finalinde Akhisarspor'un rakibi olacak.
  • -
    Beşiktaş, Türkiye Kupası'ndaki bu mücadeleye çıkmaması sebebiyle bu sezon elde ettiği Türkiye Kupası gelirlerini federasyona iade edecek.
  • -
    Siyah beyazlılar, Türkiye Kupası maçına çıkmadığı için gelecek sezon ki turnuvada yer alamayacak.
Kupa statüsündeki 8. maddenin 1. hükmünde şu ifadeler bulunuyor:
  • "Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezon ve bir sonraki sezon Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası’nda yer alamayacak. Ayrıca, Türkiye Kupası’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz."
Ne olmuştu?

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti. TFF Yönetim Kurulu, 57. dakikada Hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakası ile ilgili olarak; Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. Maddesi'nin 1. Fıkrası uyarınca, müsabakanın yarıda kaldığı andaki şartlarla tedbiren seyircisiz olarak tamamlanmasına oy birliği ile karar vermişti.


Beşiktaş, 3 Mayıs Perşembe günü oynanacak Fenerbahçe maçına çıkmama kararı aldı

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()



#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Türkiye Kupası
6 yıl önce