|

Fenerbahçe eksik oynamada lider

Sarı-lacivertli takım bu sezon kırmızı kart nedeniyle 129 dakika, son 2.5 yılda ise 364 dakika eksik oynamak zorunda kaldı. Fenerbahçe'den başka ilk yarıda henüz 2 tane kırmızı kart gören takım da yok

.
00:00 - 12/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:04 - 12/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe eksik oynamada lider
Fenerbahçe eksik oynamada lider

Fenerbahçe bu sezon kırmızı kart nedeniyle 129 dakika eksik oynamak zorunda kalmış. Sarı-lacivertli takım 2 kırmızı kart görmesine rağmen ikisini de ilk yarıda gördüğü için 1.5 maça yakın bir süreyi eksik oynamak durumunda kaldı. Fenerbahçe'nin şampiyonluktaki rakiplerinden Galatasaray toplam 86 dakika eksik kişi oynarken Beşiktaş 27 dakika eksik oynamış bu sezon. Ayrıca ligin şu ana kadar geride kalan kısmında ilk yarıda toplam 8 kırmızı kart çıkarken bunların 2'si Fenerbahçe'ye çıkmış durumda. Fenerbahçe'den başka da henüz ilk yarıda 2 tane kırmızı kart gören takım yok.

SON 2.5 SEZONDA DA LİDER

Geride kalan 2.5 sezonda Fenerbahçe toplam 364 dakika eksik oynamak zorunda kalırken, Galatasaray 290 dakika, Beşiktaş ise 263 dakika oynamış. F.Bahçe son 2.5 sezonun ikisinde 3 büyükler arasında eksik oynamada lider. Sürelere bakıldığı zaman Fenerbahçe rakiplerinden 1 maç daha fazla eksik oynamış durumda. Son 2.5 sezonda Fenerbahçe ve Beşiktaş'a bir maçta aynı anda iki kırmızı kart çıkarken, Galatasaray hiç bir kırmızı kart çıkarılmamış.

Emenike dönüyor

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sakat Sow ve Webo'nun yanı Egemen ile Caner'in cezalı olması nedeniyle Kasımpaşa maçında zorunlu rotasyona gidecek. Defansta Bekir ve Kadlec'e şans vermeyi düşünen tecrübeli çalıştırıcı, sakat Sow'un yerine ise orta alanın solunda Alper'i 11'de sahaya sürecek. Konya maçında sakatlanan Emenike ise 2 haftalık bir aradan sonra takımdaki yerini alacak. Yanal'ın orta sahada Meireles'i yedeğe çekip Cristian'a şans vermesi bekleniyor. Orta saha Mehmet Topal, Emre ve Cristian'dan oluşacak. Bu arada dünkü idmanda sağ arka alt adalesinde sertleşme olan Meireles tedbir amaçlı çalışmayı bıraktı.

42.5 milyon dolarlık imza

F.Bahçe Kulübü, Adidas ile yaptığı 5 yıllık ürün tedarikçiliği sponsor anlaşmasını dün basın önünde imzaladı. 42.5 milyon Dolar gelir elde edilecek anlaşmanın imza töreninde kulübü temsil eden Başkanvekili Abdullah Kiğılı, 2004 yılında Adidas ile yaptıkları 10 yıllık anlaşmadan sonra şampiyon olduklarını hatırlatarak sezon sonu yine şampiyon olacaklarını söyledi. Kiğılı, kulübün mali sıkıntıları olmadığını da kaydederek 'Maddi bakımdan Türkiye'nin en kuvvetli kulübüyüz. Futbolcu borcumuz yok. Kulübün en güç durumlarında bile bu böyleydi' dedi. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise, imza törenini protokol sırasında izledi.

Savunma hazırlığı

Yayıncı kuruluş olan Lig Tv'den görüntüleri isteyen F.Bahçe, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) kapsamlı bir savunma hazırlıyor. Sarı-lacivertli yönetim, direkt kırmızı kart gören Egemen Korkmaz'ın cezasının kaldırılmasını isteyecek. Ayrıca hakemin verdiği kararlara rağmen taraftarların sakin davrandığını ve bu nedenle ceza verilmemesini isteyecek.

Açıklamamız niye zorunuza gidiyor

F.Bahçe'nin 2-0 mağlup olduğu Sivasspor maçında yaşanan olayların yankısı sürüyor. Sow'un ceza sahası içine ortaladığı top Sivassporlu Kadir Bekmezci'nin eline çarpmasının ardından sarı-lacivertli oyuncular uzun süre itirazda bulunmuş ancak hakem Yunus Yıldırım 'devam' kararı vermeşti. Maç sonunda hakemleri eleştiren açıklamalarda bulunan Gökhan Gönül, söz konusu penaltı pozisyonunda çizgi hakemine de itirazda bulunduğu ortaya çıktı. Yayıncı kuruluştaki görüntülere göre Gökhan, pozisyonun hemen ardından çizgi hakemi Murat Türker'in önüne gelerek 'Hocam, hocam, hocam… Hocam el! Allah çarpsın eline çarptı. Hocam eline çarptı!' ifadelerini kullandı. Hakem Türker ise Gökhan'ın bu itirazını yanıtsız bırakarak oyunun akışını takip etti. Hakemi eleştirdiği için tepki çeken Gökhan, twitter'dan 'Daha düne kadar 'Bize yapılmak istenenlerin farkındayız' diyen, eşit adaletten bahsedenler bugün biz konuştuğumuzda niye zorunuza gidiyor' dedi.

Yıldırım ve Uslu PFDK'da

Sivas-F.Bahçe maçının devre arasında hakem soyunma odası koridoruna inerek Yunus Yıldırım'a yönelik sözler sarf eden F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici Mahmut Uslu PFDK'ya sevk edildi. Yıldırım ile Uslu'nun küfür ve tehdit içeren ifadeler kullanmadığı, ancak sarf ettikleri sözlerin sportmenliğe aykırı hareket kapsamında işlem göreceği vurgulandı.


10 yıl önce