|

Fenerbahçe Euroleague'de durdurulamıyor

Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu beşinci maçında Fenerbahçe, sahasında Cedevita Zagreb’i 86-73 mağlup etti. Bu sonuçla sarı-lacivertliler gruptaki 5. maçından da galibiyetle ayrıldı.

Yeni Şafak
09:24 - 29/01/2016 Friday
Güncelleme: 07:32 - 29/01/2016 Friday
IHA

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, “Çok tecrübem var bazı şeylerin neden olduğunu anlayabilmem için. Bench'ten gelen oyuncular sayı atmak istiyorlardı. Sayı atmak dışında başka şeylere önem vermediler ve özellikle de savunmaya” şeklinde oyuncularını eleştirdi.



Euroleague'de yenilgisiz yoluna devam eden tek takım olan Fenerbahçe, bu akşam Ülker Sports Arena'da Cedevita Zagreb'i 86-73'lük skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından her iki takımın baş antrenörleri mücadeleyi değerlendirdi.


Fenerbahçe'nin Sırp çalıştırıcısı, “Çok tecrübem var bazı şeylerin neden olduğunu anlayabilmem için. Bench'ten gelen oyuncular sayı atmak istiyorlardı. Sayı atmak dışında başka şeylere önem vermediler ve özellikle de savunmaya. Hem kendimize hem de rakibimize saygı duymamız gerekiyor çünkü Euroleague'de kolay maç yok. Bunun en güzel örneği iki çeyreği 21 sayı ve 2 faul ile rakip bitirdi biz ise hiç faul yapmadık. Kimse bunu yapmak istemedi. Cedevita çok tecrübeli bir takım, özellikle savunma açısından çok iyi hazırlanmışlardı. Biz de iyi hazırlandık ama konsantrasyonumuzda sıkıntılar oldu. Son çeyrekte biz oyuna dönmeyi başardık, savunmalarını çözdük ve oyun da bu şekilde sona erdi” açıklamalarında bulundu.



Sarı-lacivertli takımın oyuncusu Luigi Datome ise iyi bir oyun ortaya çıkardıklarını ifade ederek, “Kazandığımız için çok mutluyuz. Ama daha iyi oynamamız gereken bir maçtı. Maçın başına nasıl başladıysak sonuna kadar da öyle devam etmemiz gerekirdi. Rakibe fazla özgürlük verdik ama maçı kazanarak Top 16'da iyi bir galibiyet elde ettik” diye konuştu.



Cedevita Zagrep

Zagreb ekibinin başantrenörü Veljko Mrsic ise Fenerbahçe'nin galibiyeti hak ettiğini belirterek, "Bizden çok iyiydiler. Maçın büyük bir kısmını da önde götürdüler. İlk çeyreğe çok kötü başladık. Daha sonra toparlandık ve maçın son 5-6 dakikaya kadar başa baş mücadele ettik. Çok fazla top kayıpları yaptık. Fenerbahçe bizden çok daha atletik ve fiziksel yapılı bir takım. Dışarıdan üçlüklerle sayı bulmaya çalışsak da sonuçta rakibimiz hak etti bu galibiyeti” yorumunu yaptı.

#Fenerbahçe
#Cedevita Zagreb
#Euroleague
8 years ago