|

Fenerbahçe-Galatasaray: 1-1

Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Lig'in 28. haftasında Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Sarı lacivertlilerin 42. dakikada 10 kişi kaldığı mücadele Henry Onyekuru ve Eljif Elmas'ın attığı gollerle 1-1 sona erdi.

21:03 - 14/04/2019 Pazar
Güncelleme: 21:13 - 14/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe-Galatasaray
Fenerbahçe-Galatasaray

Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından lider Başakşehir ile Galatasaray'ın arasındaki puan farkı 5'e düştü.

Mücadelenin en önemli anları;

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı ve karşılaşa orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

Fenerbahçe kaleye ilk isabetli şutunu 25. dakikada atarken, Galatasaray ise kaleyi tutan bir şuta imza atamadı. Ancak ilk yarının kader anı 42. dakikada yaşandı. Savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Diagne, Hasan Ali Kaldırım tarafından düşürüldü. Hakem Ali Palabıyık, önce Hasan Ali Kaldırım'a sarı kart verdi. Daha sonra VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Ali Palabıyık, kararını değiştirerek sarı-lacivertli oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

İkinci yarıya Galatasaray, Belhanda'nın yerine Emre'yi alarak başladı. bunun sonucunda fırsatlar yakalayan sarı kırmızılılar önce Linnes ile direği geçemedi.

Ardından 66. dakikada Feghouli'nin ortasında Onyekuru takımını öne geçiren isim oldu. Onyekuru 12 gole ulaşarak sarı kırmızılı formayla en çok gol atan isim oldu.
  • Ancak bu üstünlük 4 dakika sürdü. 70. dakikada Feghouli'nin kaybettiği topta Dirar içeri çevirdi. Soldado'nun bıraktığı topta Eljif takımına beraberliği getiren isim oldu. Kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi.
Böylece Fenerbahçe deplasmanındaki galibiyet hasreti 20 yıla çıkan Galatasaray, Medipol Başakşehir'in puan kaybını değerlendiremedi ve puanını 56'ya çıkardı. Fenerbahçe ise 32 puanda.




#Fenerbahçe
#Galatasaray
5 yıl önce