|

Fenerbahçe gol oldu yağdı: 5-0

Şampiyonlar Ligi, 2. Ön Elemesinde Fenerbahçe, MTK Budapeşte maçı Fenerbahçe'nin 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.

00:00 - 6/08/2008 Çarşamba
Güncelleme: 21:46 - 6/08/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe gol oldu yağdı: 5-0
Fenerbahçe gol oldu yağdı: 5-0
MAÇTAN DAKİKALAR

1. Dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Başlama vuruşunun ardından müthiş bir koşu yapan Güiza, geriden gelen pasta şutunu çekti, kaleci son anda köşeden çıkardı. Alex'in kornerinde top uzaklaştırıldı.


GOL
5. Dakikada Fenerbahçe golü buldu ve artık adeta turu garantiledi !.. Sağdan Kazım ortaladı, Güiza arka direkte vurmaya çalışırken meydana gelen karambolde Semih topu önünde buldu. Başarılı golcü şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

7. Dakikada Semih'in pasında Güiza topla buluştu. Kaleci ile karşı karşıya kalacakken defans yetişti, Güiza'nın şutu auta gitti.


9. Dakikada Fenerbahçe, Güiza ile 4. kez gole çok yaklaştı. Roberto Carlos'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Güiza, rakibini nefis bir çalımla geçti, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda plase bir vuruş yaptı, top yandan auta çıktı.


12. Dakikada Bori ceza sahası dışından vurdu, Volkan yerden sekerek gelen topu rahat kontrol etti.


SARI KART
22. Dakikada Güiza'ya yaptığı sert faulün ardından Urban sarı kart gördü.

24. Dakikada MTK, Urban ile atak geliştirdi, ancak sağ kanattan kale önüne yapılan ortayı Volkan yatarak kontrol etti.


30. Dakikada Lugano'nun uzak mesafeden şutunda top yandan auta çıktı.


31. Dakikada Semih topu taşıdı, savunmanın arkasına sarkan Güiza'yı gördü. Güiza'nın şutuna son anda savunma ayak koyunca top kornere gitti.


35. Dakikada Roberto Carlos sağlık görevlilerini kale arkasına çağırdı. Carlos'un gözünde bir problem var. Tedavi sürüyor, Fenerbahçe sahada 10 kişi...


36. Dakikada Carlos oyuna döndü...

SARI KART
39. Dakikada Gökhan Gönül, Urban'a arkadan yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

39. Dakikada gelişen MTK atağında top ceza sahası içinde MTK'lıların önünde kaldı. Balogh'un yakın mesafeden şutunda Volkan topu çizgiden çelmeyi başardı.

45. Dakikada Kazım rakip ceza sahasına girerken topu biraz ayağından açtı ve kaptırmamak için kayarak müdahale etti. Hakem de rakibine tabanla girdiği için Kazım'a sarı kart gösterdi.

49. Dakikada Güiza soldan ceza sahasına girdi, dar açıdan şutunda top üstten auta çıktı


56. Dakikada sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Roberto Carlos kullandı. Carlos'un füzesi direğin yanından auta çıktı.


GOL
63. Dakikada Semih muhteşem bir gol attı !.. Semih, ceza sahası yayı üzerinde, kaleye arkası dönükken bir anda geriye döndü ve sol ayağının içiyle muhteşem bir aşırtma yaptı. Top, kalecinin bakışları arasında ağlara gitti. Fenerbahçe 2-0 önde !..


OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ
65. Dakikada Alex ve Kazim çıktı. Emre ve Burak oyuna dahil oldu.

GOL
66. Dakikada MTK defansının elle kestiği topta İngiliz hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına çiçeği burnunda Fenerbahçeli Emre Belözoğlu geçti. Henüz 1 dakika önce oyuna giren Emre topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek Fenerbahçe'yi 3-0 öne geçirdi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ
75. Dakikada Güiza'nın yerine İlhan Parlak oyuna girdi.

76. Dakikada maçın yıldızı Semih kaleci ile karşı karşıya kaldı ama savunma arkadan yetişince rahat bir vuruş yapamadı. Semih'in şutu üstten auta gitti.


GOL
80. Dakikada Semih kendisinin 3., Fenerbahçe'nin 4. golünü attı. Roberto Carlos'un ceza sahası dışından şutu savunmadan sekti. Topu önünde bulan Semih ceza sahası ön çizgisinden durumu 4-0 yaptı.

GOL
Semih şov yapıyor !.. 81. Dakikada Burak sağdan ortaladı, Semih arka direkte kafayı çaktı: 5-0
SARI KART
89. Dakikada defansın arkasına sarkan Burak yerde kaldı. İngiliz hakem Martin Atkinson, Burak'ın kendini yere attığına kanaat getirerek sarı kart gösterdi.

Maçın takım ve hakem kadroları şöyle:

Stat
: Ferenc Szusza
Hakemler
: Martin Atkinson, David Richardson, Ian Gosling (İngiltere)
MTK Budapeşte
: Vegh, Horvath, Lambulic, Pollak, Zsidai, Pinter, Nagy, Balogh, Urban, Pal, Bori
Fenerbahçe
: Volkan, Lugano, Roberto Carlos, Edu, Kazım, Güiza, Alex, Selçuk, Semih, Uğur, Gökhan Gönül

Goller: Semih (dk. 5, 61, 79 ve 81), Emre (dk. 67 pen.)

Sarı kartlar
: Urban (MTK Budapeşte), Gökhan, Kazım, Burak (Fenerbahçe)
16 yıl önce