|

Fenerbahçe için kötü sezonun sembolü Michael Frey

Fenerbahçe’de sezon başında İsviçre’nin Zürih takımından transfer edilen Michel Frey, sergilediği performansla sarı lacivertli taraftarlara hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Sarı lacivertlilerin başkanı Ali Koç’un futbol projesinin başına getirdiği Damien Comolli’nin gerçekleştirdiği transfer futbol kamuoyunda farklı şüpheleri de beraberinde getirdi.

Haber Merkezi
09:34 - 9/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 09:49 - 9/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Frey, Süper Lig'de çıktığı 12 maçta sadece 3 gol atabildi.
Frey, Süper Lig'de çıktığı 12 maçta sadece 3 gol atabildi.

Fenerbahçe’nin sezon başında 2 milyon 600 bin euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Michael Frey sarı lacivertli forma altında sergilediği performansla hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Son oynanan Kayserispor maçında da bulduğu şansı kötü kullanan oyuncu için olumsuz yorumlar yapıldı.

Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden Rıdvan Dilmen konuyla ilgili tepkisini NTV ekranlarında dile getirdi. Dilmen, Ersun Yanal’ın Kayserispor maçında topu ilerde tutması için oyuna aldığı futbolcu için şu ifadeleri kullandı;

  • "Frey top, mop tutamaz Ersun hocam. Frey'i 'top tutsun' diye aldı oyuna. Topu topçular tutar. Bu arkadaş vasat bir futbolcu."
Erzurumspor’un listesinde altıncı sıradaydı

Sezon başında Süper Lig’e yeni yükselen BB Erzurumspor’un gündemine de gelen ancak kulübün transfer öncelikleri arasında olmadığı için transferi gerçekleşmeyen Frey ile ilgili ortaya çıkan bu gerçek de çok tartışılmıştı. Erzurumspor Başkanı Mevlüt Doğan, oyuncunun listelerinde 6. sırada olduğunu söylerken maliyetinin ise 1 milyon euro civarında olduğunu ifade etmişti.

Fenerbahçe’nin 2.6 milyon euro bedelle bonservisini aldığı, kendisine de bonuslarla yaklaşık 1 milyon euro ödediği İsviçreli oyuncu, öyle gözüküyor ki daha uzun süre gündemdeki yerini koruyacak.

Frey Fenerbahçe formasıyla çıktığı 18 resmi maçta 5 gol attı.

Comolli kredisini doldurdu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un futbol projesinin başındaki adam olarak gösterilen Damien Comolli’nin yaptığı transferlerin çoğundan alınan başarısızlık, camiada da rahatsızlık havası oluşturmaya başladı. Reyes, Benzia, Slimani, Ayew ve Frey gibi isimlerin sahada henüz olumlu performanslar göstermemesi sarı lacivertlileri yeni sezon öncesinde yeniden bir kadro yapılanmasına itecek gibi gözüküyor.

Hatırlanacağı üzere sezon başında alınan Diego Reyes, Leganes’e kiralık olarak gönderilmişti. Slimani’yi devre arasında son dakikaya kadar göndermeye çalışan sarı lacivertliler, Yassine Benzia’yı ise TFF listesinden çıkartmıştı.


#Frey
#Fenerbahçe
5 yıl önce