|

Fenerbahçe kanatlardan vuracak

Süper Lig’de pazar günü Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, galibiyet planını belirledi. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Koeman, rakibi kanat organizasyonlarıyla alt etmeyi planlıyor. Valbuena ve Ayew, Hollandalı çalıştırıcının en büyük silahları olacak.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 04:17 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe, milli oyuncularından yoksun Trabzonspor mesaisini sürdürdü
Fenerbahçe, milli oyuncularından yoksun Trabzonspor mesaisini sürdürdü

Süper Lig’deki son 2 maçında hanesine 4 puan yazdıran, bunun yanında sergilediği futbolla da gelecek adına umut veren Fenerbahçe, gözünü pazar günü Trabzonspor ile yapacağı derbi karşılaşmasına çevirdi. Sezon başında takımın başına getirilen ancak alınan başarısız sonuçların ardından görevine son verilen teknik direktör Phillip Cocu’nun yerine göreve getirilen Erwin Koeman’ın bordo-mavili takım karşısında kendilerine galibiyeti getirecek formülü belirlediği öğrenildi.

Koeman’ın, Trabzonspor karşısında kanatları kullanarak sonuca gitmeyi planladığı ifade edildi. Ligde ilk 11’de başladığı son iki maçta 1 gol ve 2 asistle 3 gole katkıda bulunan Valbuena ile 3 gol ve 1 asistle 4 gole katkıda bulunan Andre Ayew, sarı-lacivertli takımın bu maçtaki hücum silahları olacak. Her iki oyuncunun hızından ve çalım yeteneğinden faydalanmak isteyen Koeman, Trabzonspor savunmasını Ayew ve Valbuena’nın kanat ataklarıyla zor duruma düşürmeyi hedefliyor.

Antrenmanlarda Valbuena ile yakından ilgilenen Koeman, tecrübeli yıldızla bire bir görüşmeler yaparak, onu Trabzonspor maçına hazırlıyor. Koeman, Fransız yıldızdan neler istediğini ve ondan savunma anlamında yapması gerekenleri de anlatıyor.

İLK 11’İ ŞEKİLLENDİRMEYE BAŞLADI

Hollandalı çalıştırıcının, derbi karşılaşmasında sahaya süreceği 11’i de kafasında şekillendirmeye başladığı öğrenildi. Koeman’ın sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle kadroda rotasyona gitmesi bekleniyor. Alanyaspor maçında orta sahada görev yapan Isla, Şener Özbayraklı’nın sakatlanması sonrası yeniden gerçek yeri sağ beke dönecek.

Orta sahada ise cezalı Jailson bu maçta takımını yalnız bırakacak. Hollandalı teknik adam, orta sahada Jailson’un yerine sakatlığı geçen Mehmet Topal’a görev vermeyi düşünüyor. Milli takımın Ukrayna ile oynayacağı maçta forma giymesi beklenen tecrübeli futbolcu, Trabzonspor derbisi öncesi maç kondisyonu da kazanmış olacak.

Koeman’ın, takımı 4-4-2 sistemiyle sahaya sürmeyi planladığı ifade edildi. Hollandalı çalıştırıcı, savunma bloğunun önünde Eljif Elmas ve Mehmet Topal ikilisine forma verecek. Sol kanatta Valbuena, sağ kanatta ise Ayew’i sahaya sürmesi beklenen Koeman’ın hücum ikilisinde ise Frey ile Slimani’ye forma vermeyi düşündüğü belirtildi.

Ekici derbide
forma bekliyor

Sol arka adalesindeki sakatlık nedeniyle milli takım kadrosundan çıkartılan Hasan Ali’nin ciddi bir sakatlığının olmadığı öğrenildi. Sağlık heyeti tarafından yoğun tedavi uygulanan deneyimli oyuncunun pazar günü yapılacak Trabzonspor maçında forma giyebileceği belirtildi. Hasan Ali’nin dünkü antrenmanda takımdan ayrı özel program uyguladığı ifade edildi. Bu arada adalesindeki sakatlık nedeniyle bir süredir takımdan uzak olan Mehmet Ekici, dün yapılan antrenmanda kontrollü olarak takımla çalışmalara başladı. Ekici’nin teknik heyetin görev vermesi halinde Trabzonspor maçında forma giyebileceği belirtildi. Sakatlıkları nedeniyle tedavileri devam eden Şener Özbayraklı ile Alper Potuk ise Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. İki futbolcunun 3 Aralık’ta oynanacak Kasımpaşa maçında sahalara döneceği kaydedildi.

  • Andre Ayew: Seri galibiyet zamanı
  • Sarı-lacivertli takımın Ganalı oyuncusu Andre Ayew, ligde yapacakları Trabzonspor maçı öncesi görüşlerini açıkladı. Ayew, “Son 3 maçta aldığımız sonuçlarla özgüvenimiz arttı. Takımdaki futbolcuların kendine olan güveni git gide artıyor. Gerek ben gerek takım arkadaşlarım iyiye doğru gidiyoruz. F.Bahçe gibi her zaman şampiyonluk için mücadele eden bir takımda oynuyoruz. Ancak ligdeki durumumuz iyi değil, seri galibiyetler alarak üst sıralara tırmanmamız gerekiyor. Trabzonspor maçında sahadan 3 puanla ayrılmalıyız. Fenerbahçe’nin büyük takım görüntüsünü sahada ortaya koymak zorundayız. Bunun için sahada tüm mücadelemizle savaşacağız” diye konuştu.

#Trabzonspor
#Fenerbahçe
5 yıl önce