|

Fenerbahçe nihayet

Ligde son 6 maçtır kazanamayan sarı-lacivertliler, Kadıköy’de ağırladığı Alanyaspor’u yenerek galibiyet özlemine son verdi. Valbuena’nın yıldızlaştığı gecede Fenerbahçe’ye 3 puanı getiren golleri Ayew ve Frey kaydetti.

Ergün Balcı
04:00 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:40 - 12/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Son 3 resmi maçta 3asist 2 gol atan Valbuena başarılı performansıyla müthiş bir dönüş yaptı. Alanyaspor maçında ilk golün hazırlayacısı olan ve ikinci golün de asistini yapan Fransız yıldız, 64. dakikada oyundan çıkarken tribünler tarafından ayakta alkışladı.
Son 3 resmi maçta 3asist 2 gol atan Valbuena başarılı performansıyla müthiş bir dönüş yaptı. Alanyaspor maçında ilk golün hazırlayacısı olan ve ikinci golün de asistini yapan Fransız yıldız, 64. dakikada oyundan çıkarken tribünler tarafından ayakta alkışladı.

Süper Lig’in 12. Haftası’nda Fenerbahçe, evinde ağırladığı Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 yendi. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Ayew ve Frey kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi’nde Anderlecht’i mağlup ederek kötü gidişe son veren Fenerbahçe, ligde de 6 maçın ardından 3 puana ulaşıp toplamda ligde üçüncü galibiyetini aldı. Alanyaspor ise, ligdeki mağlubiyet serisini 5 maça çıkartarak kötü gidişata engel olamadı. Tribünlerin desteğini arkasına alarak maça başlayan Fenerbahçe maçın büyük bir bölümünü üstün götürürken ilk yarıda attığı gollerle sonuca gitti.

Valbuena gol atmamasına rağmen ilk golün pozisyonunu hazırlayıp ikinci golün asistini yaparak gecenin yıldızı oldu. 19. dakikada sarı-lacivertliler öne geçti. Valbuena ile başlayıp hızlı gelişen atakta Isla’nın pasıyla sağ kanatta buluşan Ayew’in ceza sahasına doğru katedip sol ayağıyla ters köşeye gönderdiği top yerden sekerek ağlarla buluştu: 1-0. 31.

dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Soldan taç çizgisine yakın bölgeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena’nın penaltı noktasına yaptığı ortada Frey’in kafa vuruşu ağlarla buluştu: 2-0. 63’te nadir gelişen Alanyaspor atağında sağ kanattan Villafannez’in pasıyla ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Efecan’ın şutunu Harun harika bir reflekse kornere çeldi.

70’te Alanya’nın kazandığı serbest vuruşta Fernandes’in sol çaprazdan sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutu Harun kurtardı.

“Rahatım,
kararı başkaları verecek”

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, kulüpteki geleceğiyle ilgili ve takımın durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Alanyaspor maçıyla ilgili “Son ana kadar mücadele ettik, bu beni fazlasıyla mutlu etti” değerlendirmesinde bulunan Hollandalı çalıştırıcı, taraftarların kendi performansını beğenmesi hakkında “Sadece işimi yapıyorum. Bundan sonra ne olacak, göreceğiz; ben rahatım, kararı başkaları verecek. Her karara sonuna kadar saygılıyım” dedi. Koeman birlikte çalışmaları halinde iyi işler yapacaklarını da kaydetti.

Ayew: Cocu ile farkı yok

Fenerbahçe’nin Alanyaspor ile oynadığı maçta takımının ilk golünü atan Andre Ayew, eski hocası Phillip Cocu ile yeni çalıştırıcısı Erwin Koeman arasındaki farkı değerlendirdi. “Cocu’nun da çok iyi tarzı vardı. Ancak işler iyi gitmedi” diyen golcü oyuncu, “Bizler Cocu varken de Koeman varken de elimiziden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık” açıklamasında bulundu.

#Fenerbahçe
#Alanyaspor
#Andre Ayew
5 yıl önce