|

Fenerbahçe onu istiyor

Fenerbahçe, Belhanda'nın sakatlığı sonrası rotayı Atlanta'nın Arjantinli kanat oyuncusu Ezequiel Schelotto'ya çevirdi.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 12/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:46 - 11/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
 Fenerbahçe onu istiyor
Fenerbahçe onu istiyor

İtalya'nın TuttoMercato adlı sitesinde yer alan habere göre; Devre arası transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Montpellier'in Faslı yıldızı Younnes Belhanda'nın Fas Milli Takımı'nda sakatlanmasıyla, rotasını Atlanta'nın 24 yaşındaki Arjantin asıllı yıldızı Ezequiel Schelotto'ya çevirdi.

Ezequiel Schelotto kimdir?

1989 doğumlu ve 1.87 boyundaki yıldız oyuncu, profesyonel kariyerine 2008 yılında Arjantin'in köklü kulüplerinden Banfield'da başladı. Yeteneğinin Avrupa ekipleri tarafından keşfedilmesi çok sürmeyen Schelotto, Avrupa'nın yolunu tutarak İtalya'nın Cesena ekibine transfer oldu. 2008 - 2010 yılları arası kiralık olarak geçirdiği Cesena'dan dönen yıldız oyuncu, 2010 yılında Atlanta'ya geri döndü ve Atlanta'nın ilk 11'inde değişmez isimlerden biri olmayı başardı. Milli Takım tercihini İtalya'dan yana kullanan 24 yaşındaki oyuncu, Atlanta ile çıktığı 43 maçta 7 gol kaydetti.

Lakabı Tazı

Sağ ve sol kanatta rahatlıkla oynayabilen Schelotto, hızlı kanat bindirmeleri ve top sürmedeki kabiliyetiyle 'Tazı' lakaplı yıldız oyuncunun bonservisi 7 milyon Avro.

İnter de peşinde

İtalya basınında yer alan haberlere göre; devre arası transfer döneminde takımdan ayrılmak istediğini açıklayan yıldız oyuncuyu İnter kadrosuna katmak istiyor.

İtalya'da sıklıkla tercih edilen 3'lü defansın sağında da başarılı performans gösteren Arjantinli oyuncuyu, bu sezon İnter'de uyguladığı 3 - 5 - 2 sistemine uygun olduğunu dile getiren İnter Teknik Direktörü Stramaccioni'nin bu transferi özellikle istediği belirtiliyor.

11 yıl önce