|

Fenerbahçe pes etmedi: 2-2

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi grup maçında Anderlecht deplasmanında geri döndü ama rakibini yıkamadı. Sarı-lacivertliler, 2-0 geriye düştüğü maçta sahadan 2-2 eşitlikle ayrıldı. Fenerbahçe’nin gollerini, Frey ve Hasan Ali kaydetti. 4 puana yükselen sarı-lacivertliler grupta 2. sıraya yükseldi.

Haber Merkezi
04:00 - 26/10/2018 Cuma
Güncelleme: 06:18 - 26/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fenerbahçe 2-2 berabere kalarak deplasmandan 1 puanla döndü.
Fenerbahçe 2-2 berabere kalarak deplasmandan 1 puanla döndü.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. hafta maçında, Anderlecht karşısında 2-0 geriye düşen Fenerbahçe 2-2 berabere kalarak deplasmandan 1 puanla döndü. 30’da Slimani’nin şutu kaleci Didillon’da kaldı. 35. dakikada Anderlecht atağında Kums’un pasında ceza sahasında topla buluşan Bakkali’nin sağ çaprazdan sert vuruşu ağlarla buluştu: 1-0. 39’da Frey’in şutunu kaleci Didillon son anda kornere çeldi. 45’de Kums’un ceza sahası dışı sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top direkten dönerken, F.Bahçe savunması topu uzaklaştırdı. 50. dakikada Kums’un orta sahadan uzun pasında sağ çaprazda buluşan Bakkali’nin şutunda skor 2-0 oldu. 53. dakikada Gerkens’in hatalı pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Frey düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu: 2-1. 57’de Frey’in pasında soldan ceza sahasına giren Hasan Ali iki futbolcudan sıyrıldıktan sonra topu kalecinin solundan filelere göndererek durumu 2-2’ye getirdi. 83’te Hasan Ali’nin pasında soldan ceza alanına giren Eljif’in şutu az farkla yandan dışarı çıktı. Gruptaki diğer maçta Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb ekibi, Slovakya deplasmanında geriye düştüğü maçta Sparta Trnava’yı 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü.



Skor memnun edici

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Anderlecht maçından sonra yaptığı açıklamada, aldıkları sonucun kendilerini memnun ettiğini söyledi. Maçı değerlendiren Hollandalı teknik adam, “Maçın ilk yarısında iyi bir futbol ortaya koyduk ama gol atamadık. Son derece hayal kırıklığına uğratan bir gol yedik. Kalemizde olan ilk tehlike golle sonuçlandı. İkinci yarının da ilk pozisyonunda gol yedik. Anderlecht gibi zor bir deplasmanda 2-0 geriye düşmek çok zor bir şeydir. Ardından pozitif görüntüler gördük. 2-2’lik skor bizim için memnun edici” ifadelerini kullandı. 3’lü savunma anlayışının nedeni sorulan Cocu, “Herhangi bir fiziksel sorunumuz olduğuna inanmıyorum. Normale kıyasla saha şartları daha ağırdı. Bu nedenle maçın sonunda fiziksel olarak bizi etkilemiş olabilir. Rakibimizin nasıl oynadığını gördüğümüzde kararın doğru olacağını düşündük. Rakibin bek oyuncularının nasıl oynadığını görünce, 4’lü oynamanın büyük bir risk olacağını gördüm. Sadece savunma hattımızın değil, orta sahamızın da hata yaptığı iki an var. Her maç, her rakip farklıdır. Her zaman kazanmaya gidersiniz. İki farklı dizilişte de performans gösterebilen bir takım gördük. Uzun vadede bizim için bu önemli olabilir. 2 forvetle oynadık, arkalarında da Benzia vardı. Rakibimiz de 3 savunmacıyla oynuyordu. Bu düşünceyle diziliş tercihi yaptık” cevabını verdi. Maçın hakemi ile ilgili görüşlerini aktaran genç çalıştırıcı, “Maçın hakemi için bir şey söylemek istemiyorum, yeterince dikkat çekti. Maç içinde olanları gayet gözlemlediniz. Oyuncularım sahada 11 kişi kalmayı başardılar. Bu hakemle bunu yapabilmek çok zordu” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

  • İlk golümü attığım için mutluyum
  • Fenerbahçe’de resmi maçlarda ilk golünü Anderlecht’e atan Frey oldukça mutlu. “Takımıma yardım ettiğim için çok mutluyum” diyen İsviçreli golcü, “Son maçlarda bir kaç fırsat gelmişti ama belki birazcık şansım yoktu. İlk golün gelmesi gerçekten benim için iyi oldu. Tabii ki daha fazla sayıda gol atmak istiyorum. Buraya gol atmak için geldim, devamı da gelecek” ifadelerini kullandı.

Hayallerinin peşini bırakmadı

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Schalke ile oynadığı maçta sergilediği performansla sahanın yıldızları arasında yer alan ve alınan 1 puanda önemli katkısı bulunan Ozan Kabak dikkatleri üzerine çekti. 18 yaşındaki savunma oyuncusu, kritik mücadelede sahanın en fazla topla buluşan, en fazla isabetli pas atan, pas arası yapan ve uzaklaştırma yapan oyuncusu oldu. Ozan Kabak’ın forma satışları da artmaya başladı. Ozan, aynı zamanda önceki gece oynanan Şampiyonlar Ligi’ndeki tüm maçlarda en fazla pas arası yapan isimdi. Ozan, 2014 yılında sosyal medyada paylaştığı bir mesajla da ön plana çıktı... Genç futbolcunun, o dönem yaptığı paylaşımda “Hayallerinin peşini asla bırakma elbet bir gün yorulacaklar” demesinin ardından Devler Ligi’nde böylesi bir performans sergilemesinin azminin ve kararlılığının göstergesi olduğu yorumlandı.

#Fenerbahçe
#Anderlecht
5 yıl önce
default-profile-img