|

ÖZET | Fenerbahçe-Sivasspor: 3-0

Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe 0-0 rövanşında Sivasspor'u 3-0 mağlup etti ve finale yükseldi. Fenerbahçe-Sivasspor maçının özetini haberimizden izleyebilirsiniz.

22:30 - 24/05/2023 Çarşamba
Güncelleme: 22:31 - 24/05/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe-Sivasspor
Fenerbahçe-Sivasspor

Ligde şampiyonluk yarışında geriye düşen ve şansını zora sokan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final 0-0’ın rövanşında Sivasspor’u 3-0 mağlup etti. Maça etkili başlayan ve topla oynama üstünlüğünü elinde tutan Fenerbahçe, özellikle ilk yarıda Batshuayi ile Valencia sahada olmasına rağmen bitiricilik sorunu yaşadı. Arda Güler her maç üstüne koyarak ilerlerken, takımının hemen hemen her atağının içerisinde yer aldı. Fenerbahçe savunmasının aksadığı anlarda Sivasspor çok net pozisyonlardan yararlanamadı. Ayrıca konuk ekibin zaman geçirmek için sık sık yerde yatması ve kaleci Ali Şaşal Vural’ın oyunu geç başlatması tepkilere neden oldu. İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe’de Batshuayi’nin topu direkten dönerken, 47. dakikada Ferdi Kadıoğlu skoru 1-0’a getirdi. 59. dakikada kontra atağa çıkan sarı lacivertlilerde Valencia’nın ortasında arka direkte Batshuayi düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0. 85.dakikada ise King Fenerbahçe'nin 3.golünü attı. Bu skorla birlikte Türkiye Kupası’nda adını finale yazdıran ilk takım Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe-Sivasspor maç özeti

8. dakikada Szalai’nin savunma arkasına attığı uzun pasta topla buluşan Michy Batshuayi’nin vuruşunda kaleci Ali Şaşal Vural, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

27. dakikada Arda Güler’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Attila Szalai arka direkte topa dokunamadı.

33. dakikada Max Gradel sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci İrfan Can Eğribayat son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

45+1. dakikada Uğur Çiftçi’nin sol kanattan ceza sahası içine yerden yaptığı ortada Fredrik Ulvestad topla buluştu. Ulvestad’ın vuruşunda Luan Peres’e çarpan top kornere gitti.

#Ziraat Türkiye Kupası
#Fenerbahçe
#Sivasspor
10 ay önce