|

Fenerbahçe tur için avantaj peşinde

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında Rus ekibi Zenit’i konuk edecek sarı-lacivertli takım, karşılaşmadan galip ayrılarak, deplasmanda oynanacak rövanş için avantaj elde etmek istiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 05:12 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında bugün Rusya’nın Zenit takımıyla karşılaşacak. UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Zagreb, Spartak Trnava ve Anderlecht ile D Grubu’nda yer alan sarı-lacivertliler, grubunu Dinamo Zagreb’in ardından 2. sırada bitirerek son 32 turuna adını yazdırdı. Teknik direktörlüğünü Sergei Semak’ın yaptığı Zenit ise grup aşamasında Kopenhag, Slavia Prag ve Bordeaux’la eşleşirken, 11 puanla grup lideri olarak son 32 takım arasına kaldı.

FENERBAHÇE’DE 9 EKSİK

Fenerbahçe’nin UEFA kadrosunda 9 futbolcusu yer almıyor. Sarı-lacivertli formayla sezon başından itibaren mücadele eden Roberto Soldado, Mehmet Ekici ve Nabil Dirar’ın yanı sıra yeni transferler Serdar Aziz ve Miha Zajc da UEFA listesine dahil edilmedi. Teknik ekip, bu futbolcuların yerine UEFA’ya verilen son listede yeni transferlerden Sadık Çiftpınar, Victor Moses ve Tolgay Arslan’ı tercih etti. Fenerbahçe’de bu oyuncuların yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu lisansı bulunmayan Carlos Kameni ile uzun süredir sakatlığı bulunan ve sarı-lacivertli formayla bu sezon hiçbir karşılaşmada görev alamayan Tolga Ciğerci de UEFA listesinde bulunmuyor. Yeni sezon öncesi gelecek adına kadroya katılan ve Süper Lig’de zaman zaman kadroda yer bulan Berke Özer ile Ferdi Kadıoğlu da UEFA maçlarında görev yapamayacak isimler arasında yer alıyor.

Fizik gücü yüksek bir takımla
oynayacağız



Fenerbahçeli futbolcu Roman Neustadter, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda bugün karşılaşacakları Rusya’nın Zenit takımının 2 aydır resmi maç oynamamasının kendileri için büyük avantaj olduğunu söyledi. Rus futbolcu, Zenit’in çok iyi bir takım olduğunu belirterek, “Fiziksel olarak güçlü bir takım. Bireysel olarak da çok iyi oyuncuları var. Yüksek kaliteli bir takımla oynayacağız. Futbolcuların çoğunu tanıyorum. Zor bir maç olacak. Bizim ligimizin ikinci yarısı başladı ama onlar daha resmi maç oynamadı. Özellikle ikinci toplar önemli olacak. Uzun boylu santrforları Artem Dzyuba var. Baskı olunca ona uzun top atacaklar. Önemli olan ondan seken ikinci topları alabilmek” diye konuştu.


  • Skrtel ve Neto eski takımlarına karşı
  • Fenerbahçe ile Zenit arasındaki eşleşmede Martin Skrtel ve Luis Neto eski takımlarına karşı mücadele verecek. Sarı-lacivertlilerin tecrübeli savunma oyuncusu Skrtel, 2004-2005 sezonunda transfer olduğu Zenit’te 2007-2008 sezonuna kadar forma giymişti. Luis Neto ise uzun yıllar formasını giydiği Zenit’ten 2017-2018 sezonu başında Fenerbahçe’ye kiralanmıştı. Portekizli oyuncu bir sezon giydiği sarı-lacivertli formanın ardından tekrar eski kulübü Zenit’e geri dönmüştü.
  • Avrupa’da 229. randevu
  • UEFA Avrupa Ligi son 32 turunun ilk maçında bugün Rusya’nın Zenit takımıyla sahasında karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 229. maçına çıkacak. Avrupa kupalarında 44. sezonunu geçiren sarı-lacivertli takım, daha önce oynadığı 228 karşılaşmada 83 galibiyet, 48 beraberlik alırken, 97 maçta ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip filelere 282 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 335 gol gördü.
#Fenerbahçe
#UEFA
#Zenit
5 yıl önce