|

Fenerbahçe ve Frankfurt bir kez daha Kadıköy'de

UEFA Avrupa Ligi D grubunda Fenerbahçe ve arasında oynanacak olan grubun son maçı akıllara 15 sene öncesini getirdi.

Haber Merkezi
16:17 - 8/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 17:56 - 9/12/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe Avrupa Ligi grubunda 1 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.
Fenerbahçe Avrupa Ligi grubunda 1 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi grup maçında yarın Alman ekibi Eintracht Frankfurt'u ağırlayacak. Grubun son maçı öncesi üçüncülüğü garantileyen temsilcimiz maçın skoru ne olursa olsun yoluna UEFA Konferans Ligi'nde devam edecek. Alman temsilcisi ise liderlik için Olimpiakos-Antwerp maçının sonucuna göre puan yada puanlar almak durumunda.

On beş sene önce karlı çıkan Fenerbahçe olmuştu

Bu karşılaşma aynı zamanda akıllara 2006 senesinde eski adıyla UEFA Kupası maçını getirdi. 15 yıl önce bir kez daha aynı grupta yolları kesişen iki takım Fenerbahçe ve Eintracht Frankfurt Kadıköy'de karşı karşıya gelmiş, sarı-lacivertliler 2-0 geriye düşmüştü. Temsilcimiz seyircisi önünde Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk'ün golleriyle geri dönüşe imza atmış ve maçı berabere bitirmeyi başarmıştı. Bu skor Fenerbahçe'yi bir üst tura taşımış Frankfurt ise gruptan çıkamamıştı.

2006'daki maçta ilginç detay

Fenerbahçe Zico yönetiminde o zaman ki adıyla UEFA Kupası H Grubu'nda mücadele etmiş, işler son maça Kadıköy'e Frankfurt maçına kalmıştı. Maç 2-2 devam ederken uzatma dakikalarında Semih Şentürk'e hakem ikinci sarı kartı göstermiş ancak kırmızı kart vermemişti.

Semih pozisyon devam ederken hakemin yanına gidip ikinci sarı kartı olduğunu, kırmızı kart vermesi gerektiğini hatırlatarak olası bir kural hatasından doğacak bir maç tekrarını önlemişti. Fenerbahçe o maçta aldığı bir puanla gruptan çıkmıştı.

İşte o maç:

#Fenerbahçe
#Eintracht Frankfurt
#uefa avrupa ligi
2 yıl önce