|

Fenerbahçe’de çakır isyanı

Fenerbahçe’nin Bursaspor ile berabere kaldığı maçın hakemi Cüneyt Çakır’a büyük tepki var. Valbuena, Bursaspor’un attığı gol öncesi kendisine yapılan faul için “Nasıl faul vermez anlamıyorum” dedi. Sarı-lacivertli futbolcular da pozisyonun faul olduğunu ve hakem Çakır’ın hatalı bir yönetim gösterdiğini dile getirdiler.

Haber Merkezi
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:41 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Cüneyt Çakır (Soldan 3)
Cüneyt Çakır (Soldan 3)

Fenerbahçe’nin Fransız yıldızı Mathieu Valbuena, Süper Lig’de 1-1 berabere kaldıkları Bursaspor maç sonrası hakem Cüneyt Çakır’a isyan etti. Bursaspor’un attığı beraberlik golü öncesi rakip oyuncunun sakatlığa neden olabilecek sert hareketine maruz kaldığını belirten tecrübeli yıldız, “O pozisyonda oldukça sert ve kural dışı faule maruz kaldım. Hakemin gözünün önünde olmasına ve daha sonra VAR’a giderek izlemesine rağmen hakem faulü görmezden geldi. Faul vermesi için ciddi bir sakatlık yaşamam mı gerekiyordu? Maç sonrası pozisyonu defalarca izledim, hakem bu pozisyona nasıl faul vermez halen anlayamıyorum. Bu doğru değil. Bu hareket cezalandırılmadığı için de kalemizde golü gördük” ifadelerini kullandı. Valbuena karşılaşma sonrası da oldukça sinirliydi, Fransız futbolcuyu teknik heyet sakinleştirdi. Valbuena kendisine yapılan hareketin faul olduğunu belirtirken, “Hakem görmesine rağmen faulü vermedi, yardımcı hakem de pozisyonu görmesine rağmen pozisyonu devam ettirdi” diye konuştu. Mücadelenin ardından soyunma odasında Fenerbahçeli futbolcular da son dakika gelen beraberlik golüyle nedeniyle büyük üzüntü yaşadı. Sarı-lacivertli futbolcular soyunma odasında Valbuena’ya yapılan faul pozisyonunu izledi, faul verilmesi gerektiği ve sonuç olarak Çakır’ın hatalı bir yönetim gösterdiği görüşünde birleştiler.

Çakır yüzünden
2 puan kaybettik

F.Bahçe Başkan Vekili Semih Özsoy ise “Sezonun ilk yarısında kötü oynadığımız kötü sonuçlar aldığımız için hakemlerin hatalı kararlarını gündeme getirmedik. Ancak bizim sorunlarımız bizi ilgilendirir. Cüneyt Çakır maçın kaderini etkileyecek hatalar yaptı. Skrtel’in ceza sahasında çekildiği pozisyonunu göremediğini düşünebiliriz, ancak Bursaspor’un golü öncesi Valbuena’ya faul yapıldığı çok açık. Devre arası kampını çok iyi geçirdik. İkinci yarıya iyi bir başlangıç yaparak moral kazanmak istiyorduk. Cüneyt Çakır’ın hatalı kararları maçın sonucunu belirledi. Cüneyt Çakır nedeniyle 2 puan kaybettik” ifadelerini kullandı.

  • 5 MAÇTA 1 GALİBİYET YANAL DA ÇARE OLAMADI
  • Fenerbahçe’de, Phillip Cocu ve Erwin Koeman’ın ardından göreve gelen teknik direktör Ersun Yanal da kötü gidişata son veremedi. Sarı-lacivertli takım, çıktığı son 5 resmi maçta 1 galibiyet alabildi. Yanal yönetiminde ligde 3 maçta berabere kalan sarı-lacivertliler, averajla 15. sırada yer alıyor.
  • Süper Lig’in 18. haftasında deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe’de kötü gidişe Ersun Yanal da çare olamadı. Sezona yönetim değişikliğinin ardından teknik direktör Phillip Cocu ile başlayan sarı-lacivertliler, üst üste aldığı olumsuz sonuçların ardından Hollandalı teknik adamla yollarını ayırmıştı. Uzun süre kamuoyunda teknik direktör belirsizliğine neden olan ayrılışın ardından Cocu’nun yardımcısı Erwin Koeman ile yola devam eden Fenerbahçe’de, bu beraberlik de uzun sürmedi. Sarı-lacivertli taraftarların Phillip Cocu döneminden itibaren takımın başında görmek istediği Yanal ile ilk yarının son haftalarında anlaşma sağladı. Tecrübeli çalıştırıcının ikinci defa Fenerbahçe’ye gelişiyle yakalanan olumlu hava da alınan kötü sonuçların ardından dağıldı.
  • Yanal, Fenerbahçe’deki ikinci döneminde ilk resmi maçına Süper Lig’de Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısına çıktı. Sarı-lacivertliler, evinde rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanşında deplasmanda Giresunspor’u 5-2 yendiği maç Yanal’ın takımıyla kazandığı tek galibiyet oldu. Deneyimli çalıştırıcı, daha sonra Fenerbahçe’nin başında çıktığı 3 maçta ise 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Süper Lig’de oynadığı Antalyaspor ve son olarak Bursaspor maçlarından 1 puanla ayrılan Fenerbahçe, Yanal döneminde tek yenilgisini ise kupada son 16 turu ilk maçında Ümraniyespor karşısında yaşadı. Sarı-lacivertliler, Ersun Yanal’ın ilk 5 resmi maçında 3 Süper Lig, 2 Ziraat Türkiye Kupası maçına çıkarken, 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe’nin Yanal ile ligde galibiyeti bulunmaması ligde averajla 15. sırada bulunan takımın durumu hakkında gelecek adına da umut vermiyor.

Zapata ve Johansen iddiaları

İtalyan basını, F.Bahçe’nin savunmaya takviye için Milanlı Zapata’ya teklif yaptığını iddia etti. Sarı-lacivetlilerin, Milan ile Haziran’da sözleşmesi bitecek 32 yaşındaki Kolombiyalı oyuncuya 2.5 yıl üzerinden 2.4 milyon Euro’luk teklifte bulunduğu öne sürüldü. F.Bahçe’nin Premier Lig ekibi Fulham’da oynayan merkez orta saha oyuncusu Stefan Johansen’i de kadrosuna katmak için düğmeye bastığı öne sürüldü. Norveç Milli Takımı’nın kaptanlığını da yapan Johansen, bu sezon Premier Lig’de 12 maçta sadece 411 dakika görev yaptı ve 1 de gol attı.

Ayağa kalkmalıyız

F.Bahçe’nin İspanyol golcüsü Roberto Soldado, takım olarak halen geliştirmeleri gereken çok şey olduğunu söyledi. “F.Bahçe’yi puan durumunda alt sıralarda görmek bizleri çok üzüyor” diyen golcü oyuncu, “Takım olarak sahada en iyi performansımızı gösteremiyoruz. Artık pişmanlıklara zamanımız yok, bu takımı ayağa kaldırmak zorundayız. Herkesin özlediği F.Bahçe’yi sahada göstereceğiz” dedi.

#Fenerbahçe
#Cüneyt Çakır
#Tepki
#Bursaspor
5 yıl önce