|

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu sistemini belirledi

Fenerbahçe’nin genç çalıştırıcısı Emre Belözoğlu kalan haftalarda herkesin kendini hazır tutmasını istedi. Oyun sistemini belirleyen Belözoğlu oyuncularla yaptığı toplantıda, '1 dakika da oynasanız, 90 dakika da oynasanız sahada giydiğiniz formanın hakkını vermek için sonuna kadar savaşmalısınız' dedi.

Haber Merkezi
13:43 - 14/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 13:49 - 14/04/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe ligde 2. sırada bulunuyor.
Fenerbahçe ligde 2. sırada bulunuyor.

Fenerbahçe Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu oyuncularını Gaziantep FK galibiyetinden dolayı kutlarken, forma giymeyen ya da yedek kulübesinde yer olan futbolcuların da moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyor.

"Hepinize ihtiyacım var"

Belözoğlu, maç sonrası oyunculara hitaben yaptığı konuşmada, “Fenerbahçe formasını 1 dakika giymek bile çok değerli. 1 dakika da 90 dakika da oynasanız sahada giydiğiniz formanın hakkını vermek için sonuna kadar savaşmalısınız, en iyi performansı ortaya koymalısınız. Kim oynarsa oynasın, yedek kulübesinde bekleyen ya da oynamayan hepimiz birlikte olmalıyız. Herkesin Fenerbahçe formasını giymenin kıymetini bilmesi gerekiyor. Kalan haftalarda hepinize ihtiyacım olacak. Hepiniz her an oynayacakmış gibi hazır olsun. Kimin ne zaman forma şansı bulacağı belli olmaz. Biz bir takımız ve buna göre hareket etmeliyiz. Var olan şansımızı kullanmalıyız. Yarışta iddiamız devam ediyor” dedi.

Sistemini belirledi

Teknik direktörlük kariyerine ilk adımını atan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’de yeni bir oyun anlayışı ortaya koymayı hedefliyor. Futbolcularla çok iyi bir iletişimi olan Belözoğlu, var olan yetenekleriyle takıma sağlayacakları katkıyı ön plana çıkarmayı hedefliyor. Yeni bir oyun sistemi oluşturmaya çalışan Emre Belözoğlu daha kompakt daha ofansif daha birbirine yardım eden bir takım oluşturmayı hedefliyor.

  • Belözoğlu, sarı-lacivertli takımın başında teknik sorumlu olarak çıktığı 3 maçta da daha fazla topa sahip olan taraf oldu. Fenerbahçe, Denizlispor maçında yüzde 64.9 topa sahip olurken, yüzde 81 isabetli pas yüzdesiyle oynadı, 20 şut çekti. Yeni Malatyaspor maçında yüzde 73.7 topa sahip olan sarı-lacivertliler, yüzde 89 isabetli pas yüzdesiyle oynadı ve kaleye 14 şut çekti. Gaziantep maçında yüzde 63.2 topa sahip olan Fenerbahçe, yüzde 85 isabetli pas yüzdesiyle oynadı ve 17 şut çekti.


#Fenerbahçe
#Emre Belözoğlu
#Süper Lig
3 yıl önce