|

'Fenerbahçe'de kaleci sıkıntısı yok'

Fenerbahçe'nin iki sezondur Karşıyaka'ya kiraladığı kaleci Recep Biler, arkadaşı kaleci Volkan'a yönelik eleştirilerin, zamanında kendisine de yapıldığını, genç kalecilere hoşgörü gösterilmediğini söyledi.

Aa
00:00 - 15/02/2007 четверг
Güncelleme: 10:48 - 15/02/2007 четверг
Yeni Şafak
'Fenerbahçe'de kaleci sıkıntısı yok'
'Fenerbahçe'de kaleci sıkıntısı yok'

Yeşil-kırmızılı ekipte başarılı bir dönem geçiren ve son olarak Türk Telekomspor maçının son dakikalarındaki kurtarışıyla galibiyette başrolü oynayan Recep, yaptığı açıklamada, 5 sezon geçirdiği Fenerbahçe'de 3 kez şampiyonluk gördüğünü, kulüp tarihinde bu özelliğe sahip üç futbolcudan biri olduğunu belirtti.


2004-2005 sezonunda Fenerbahçe'de oynama şansı bulamadığını, yalnızca 6 kez maç kadrosuna girebildiğini anlatan Recep, şöyle dedi:


'Özellikle kalecilerin gelişebilmesi, tecrübe kazanması için oynaması şart. Tercihimi maç oynamaktan yana kullandım, Karşıyaka'dan teklif gelince de tereddütsüz kabul ettim. İlk sezonum çok başarılı geçti. Bu sezon üstüne katarak devam ediyorum. Geriye dönüp baktığımda 'İyi ki Karşıyaka'ya gelmişim' diyorum. Hem maç tecrübesi, hem bunun dışında tecrübeler kazandım.'


'FENERBAHÇE'DE KALECİ SIKINTISI YOK'

Fenerbahçe'de hatalı goller yediği gerekçesiyle yoğun biçimde eleştirilen arkadaşı Volkan'a da destek veren Recep, sarı-lacivertli ekipte kaleci sorunu olmadığını kaydetti.


Devre arasında Fenerbahçe'ye dönmesi için öneri geldiğini, bundan çok mutlu olduğunu kaydeden Recep, şöyle devam etti:

'Fenerbahçe'de bence kaleci sıkıntısı yok. Rakamsal bir eksiklik vardı. Rüştü ağabey sakatlanınca kaleci eksikliği yaşandı. Bu nedenle devre arasında beni çağırdılar, ancak burada başladığım işi yarım bırakamazdım, ayrıca inanılmaz bir arkadaşlık ortamı var Karşıyaka'da. Volkan'a yönelik eleştiriler zamanında bana da yapıldı. Maalesef Türkiye'de genç kalecilere anlayamadığım bir tepki var. Yabancı bir kaleci hata yapınca hoşgörülüyor. Genç kalecilere hoşgörü yok. Volkan da benim gibi 1981 doğumlu, yani kalecilik için genç yaşta. Elbette hatalar olacak. Volkan'ın şanssızlığı, benzer golleri peş peşe yemesi oldu. Yoksa Volkan çok iyi kalecidir.'


'MİLLİ TAKIMLA İLGİLİ GELİŞME OLABİLİR'

Recep, kariyerinin başında belirlediği '3 büyük takımdan birinde oynama' hedefine ulaştığını, şimdi sıranın milli formada olduğunu belirterek, 'Milli takım, hedeflerimin başında geliyor. Bu performansımı devam ettirirsem, sezon bitmeden milli takımla ilgili gelişmeler olabilir. Fenerbahçe ile opsiyonlu 2 yıllık sözleşmem var. Fenerbahçe'de de uzun yıllar kaleyi koruyup, kalıcı olmayı isterim' dedi.

17 лет назад