|

Fenerbahçe'de yeni transferler imzayı attı

Fenerbahçe Kulübü, yeni transferleri Harun Tekin, Jailson ve Yassine Benzia için basın toplantısı düzenledi. Sportif direktör Comolli ve üç oyuncu merak edilen sorulara cevap verdi.

Haber Merkezi
11:07 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:22 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Jailson, Harun ve Benzia Fenerbahçe formasıyla basın mensuplarına poz verdi.
Jailson, Harun ve Benzia Fenerbahçe formasıyla basın mensuplarına poz verdi.

Ülker Stadı’nda gerçekleştirilen ve sportif direktör Damien Comolli’nin de katıldığı transfer tanıtım toplantısında öne çıkanlar şöyle;

Benzia: Beklentilerin farkındayım
  • "Daha önce benim oynadığım mevkide Alex'in oynadığını biliyorum. Beklentilerin farkındayım. Elimden geleni yapacağımdan şüpheniz olmasın."

"Zidane'ı örnek alıyorum"
  • "Ben daha çok kreatif bir oyuncuyum. Son pasları vermeyi ve hücum oyuncularına topu aktarmayı daha çok seviyorum. Farklı pozisyonlarda oynayabiliyorum ama tercihim forvetin hemen arkasında oynamak. Örnek aldığım 10 numara Zidane."


Jailson: Tarih yazmak istiyorum
  • "Türkiye Ligi'nde oynanan futbol, Brezilya'dakinden daha hızlı. Çok temas olduğunu gözlemledim. Burada tarih yazmak istiyorum. Markaj yapan ve savunmaya katkı veren bir oyuncuyum. Gremio'da Arthur'la Maicon'la çalıştım. Kalitelerini biliyoruz. Orada özgürdük saha içerisinde. Arthur'un kalitesi ortaya çıkarmak için elimden geleni yapıyordum burada da beraber oynayacağım arkadaşlarımızla benzer şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum."
Harun Tekin: Hedefim Milli Takım
  • "Fenerbahçe'nin kalesinde efsane Türk kaleciler yer aldı. Ben de kendimi şanslı hissediyorum. Hedeflerim arasında milli takım da var. Çok çalışıp o formayı da giymek istiyorum.

"Kendime güveniyorum"
  • "Günümüz futbolunda kaleciler daha önde ve geriden pasla başlıyor. Hocamız da böyle bir şey istiyor. Ben kendime güveniyorum ancak daha çok çalışacağım. Bu konuda rahatım."

Comolli:
Dirar kadro dışı değil
  • "Nabil Dirar, TFF'ye verdiğimiz 28 kişilik listede yer alıyor. Cocu'nun ilk seçimi olmayabilir ama kadroda yer alıyor. Ozan ve Kameni'nin kadro dışı kalması sadece futbolla alakalı kararlar."
"Çok önceden haber verilmesi gerekiyor"
  • "Yabancı sınırı ile ilgili çok fazla dedikodu duyuyoruz. Böyle bir değişim olacaksa çok önceden haber verilmesi gerekiyor bize. TFF'den yazı geldi bize önümüzdeki sezon 21 yaş altı lig olmayacak dendi ama kimse bizimle konuşmadı. Uzun projelere ihtiyacınız var. Altyapılarınıza ve akademilerinize daha çok yatırım yapmalısınız. Öteki türlü değişimin hiçbir faydasını göremezsiniz."
"Benzia'yı alamayacağımızı düşünüyordum"

  • "Lille'den telefon geldi ve 'Hangi oyuncuyu istersiniz' dediler. Ben de 'Yassine Benzia' dedim ama onu alamayacağımızı düşünüyordum. Kiralayabileceklerini söylediler. 16 yaşından beri onu tanıyorum, son gün önümüze çıkan harika bir fırsattı."
"Harun hedefimizdeki bir oyuncuydu"
  • "Sezon boyu aldığım noktalara baktım; Harun gözlemlediğimiz kaleciler arasında üçüncüydü. Bir kaleciye ihtiyacımız olduğu belliydi. Harun Tekin hedefimizdeki bir oyuncuydu. Sadece finansal olarak bu transferi nasıl yapabiliriz diye düşünüyorduk. Finansal kaynaklar elimize geçtiği anda hiç şüphe olmadı kafamızda."
"Jailson
Libertadores'i kazanmış bir isim"

  • "Defansif orta saha olarak elimizde yeterince iyi olduğumuzu düşünüyorduk ama Josef için böyle bir teklif geleceğini düşünemedik. Jailson gibi bir oyuncu fırsatı geldi elimize. Brezilya'nın büyük bir takımından geldi. Libertadores'i kazanmış bir isim."
"Tolga'nın i
yileşme sürecinin takibinde olacağız"
  • "Tolga Ciğerci, Almanya'da tedavi oluyor. Bu Galatasaray'dan başlayan bir süreçti. Biz tedavinin sonuç vereceğini gördük. İki güne bir Almanya'dan raporları geliyor. İyileşme sürecinin takibinde olacağız."
#Fenerbhçe
#Harun Tekin
6 yıl önce