|

Fenerbahçe'den amansız takip

Şampiyonluk şansını son düdüğe kadar bırakmak istemeyen Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Kardemir Karabükspor’u kendi kalesine Kravchenko, Fernandao (2), Aatif, Soldado, Dirar ve Janssen ile devirdi. Üst üste 7. galibiyetini alan sarı-lacivertliler, bitime 1 hafta kala lider G.Saray’ın puan farkını açmasına izin vermedi. Akhisar’ın deplasmanda Kayseri’yi yenmesiyle ligden düşen 3. takım Osmanlı oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 02:12 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe, G.Saray’ın puan farkını açmasına izin vermedi.
Fenerbahçe, G.Saray’ın puan farkını açmasına izin vermedi.

Süper Lig’de şampiyonluk şansını son düdüğe kadar sürdürmek isteyen Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Kardemir Karabükspor’u 7-0’la geçti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri kendi kalesine Kravchenko, Fernandao (2), Aatif, Soldado, Dirar ve Janssen kaydetti. Fenerbahçe, ligde üst üste 7. galibiyetini hanesine yazdırırken 69 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Sarı-lacivertliler, böylece bitime 1 hafta kala lider Galatasaray’ın puan farkını açmasına izin vermedi. Fenerbahçe, bu sezon bir maçta en fazla golü bulduğu karşılaşmayı da yaşadı. Diğer maçta Akhisar’ın deplasmanda Kayseri’yi 2-1 yenmesiyle ligden düşen 3. takım Osmanlıspor oldu. Maça hızlı başlayan sarı-lacivertliler, aradığı golü henüz 2. dakikada buldu. Korner çizgisine kadar inen Aatif, yerden kale önüne sert vurdu. Topu çıkartmak isteyen Kravchenko, kendi ağlarına gönderdi: 0-1. 20’deSoldado’nun pasında Fernandao, Rybka’yı da geçerek fileleri buldu: 0-2. 29’da sol kanattan ceza alanına giren Hasan Ali’nin ortasında, yine Fernandao bu kez voleyle farkı 3’e çıkardı: 0-3. 38’de Soldado’nun pasında topla buluşan Aatif, usta işi hareketlerle rakiplerinin arasında topu eksani etrafında döndü ve ağları havalandırdı: 0-4.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

Fenerbahçe, ikinci yarıya da golle başladı. Hızlı gelişen atakta ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Giuliano’dan pas alan Fernandao ceza alanında boş durumda bulunan Soldado’yu gördü. İspanyol oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla farkı 5’e çıkardı: 0-5. Dakikalar 77’yi gösterdiğinde Karabükspor defansının uzaklaştıramadığı topu ceza alanı dışında önünde bulan Dirar, sert bir vuruşla ağları buldu: 0-6. 90+5’te Janssen skoru belirledi: 0-7.


Dirar cezalı

Fenerbahçe’de 66. dakikada Fernandao’nun yerine oyuna giren Nabil, 68. dakikada gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düştü. Sarı-lacivertli takımda cezalı duruma düşen Dirar, son hafta iç sahada oynayacakları Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyecek.


Bence tesadüf

G.Saray’ın puan kaybetmesini bekleyeceklerini belirten F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezon boyunca maçların yüzde 80’ini çift forvetle oynadıklarını savundu ve en çok gol atan ekip olmalarını ise göndermede bulunarak “Bence tesadüf” sözleriyle değerlendirdi.

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Son haftaya kaldı. Artık rakibimizin (G.Saray) deplasmanda kaybetmesini bekleyeceğiz” dedi. Şampiyonluk şansının sorulması üzerine F.Bahçe çalıştırıcısı, “Türk Milli Takımının geçen Avrupa Şampiyonası’na nasıl gittiğini düşününce, buradaki olasılık hesabından misli misli fazlaydı. Olma ihtimali var ve bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Maça iki forvetle çıktığının hatırlatılması üzerine ise Kocaman, “Gol ihtiyacından ziyade, rakibin oyun tarzından dolayı bu tercihi yaptım. Sezonun yüzde 80’ini çift forvet oynadık” dedi. “Ligin en fazla gol atan ekibiniz” yorumu üzerine de Kocaman, “Bence tesadüf” şeklindeki ifadelerle göndermede bulundu. Basın toplantısında konuşan Kocaman, “Son birkaç senedir F.Bahçe üzerinden farklı bir algı yürütülüyor. Hem yürütülüyor hem de rakiplerin odaklanmasında sanki biraz daha fazlalık var diye gözüküyor” derken, son hafta maçlarında G.Saray’ın kaybetmesi, kendileri ve Başakşehir’in kazanması halinde üçlü averaja gireceğini, bu durumda Başakşehir’in şampiyon olacağını ifade etti.

#Fenerbahçe
#Karabükspor
6 yıl önce