|

Fenerbahce'den Anıtkabır'e zıyaret

Fenerbahce Yonetim Kurulu ve Turkiye'nin 81 ilinden gelen Sari-lacivertli taraftarlar, Ulu Onder Ataturk'un Fenerbahce Kulubu'nu ziyaretinin 89 ve kulubun kurulusunun 100. yili nedeniyle Anitkabir'i ziyaret etti.

İha
00:00 - 3/05/2007 Perşembe
Güncelleme: 15:02 - 3/05/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahce'den Anıtkabır'e zıyaret
Fenerbahce'den Anıtkabır'e zıyaret

Fenerbahce Kulubu Baskani Aziz Yildirim, yonetim kurulu uyeleri ve 81 ilden gelen taraftar dernekleri yoneticileri ve yaklasik 2500 taraftarin hazir bulundugu torende, Sari-lacivertli yoneticiler Anitkabir'e geldikleri andan itibaren buyuk sevgi gosterileriyle karsilandi. Fenerbahce ve Baskan Aziz Yildirim lehine tezahurat yapan Sari-lacivertli taraftarlar, bir sure once PFDK'dan 2 yil hak mahrumiyeti cezasi alan yonetici Ali Koc'a buyuk ilgi gosterdi. Fenerbahce Yonetim Kurulu daha sonra celenk koymakuzere mozoleye dogru hareket etti. Aziz Yildirim, Ataturk'un mozolesine celenk koydu ve 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu. Aziz Yildirim daha sonra Misak-i Milli Kulesi'ne gecerek Anitkabir Ozel Defteri'ni imzaladi. Aziz Yildirim, Anitkabir Ozel Defteri'ne sunlari yazdi: "Ulu onderimiz, bundan tam 89 yil once 1918 yilinin 3 Mayis gunu Yildirim Ordulari Kumandani olarak ugrunda guclerini, kanlarini, canlarini verdikleri vatanlarina, 'ustun hizmeti gecmis kisilere sahip bu kulubu tebrik etmeyi vazifeedindiginizi', altin harflerle kulup seref defterimize kaydetmistiniz. Aradan gecen yillar, vatana ve ulusumuza bagliligimizi daha da guclendirmis, cumhuriyet ve devrimlerine sahip cikma arzumuzu, her zamankinden daha da artirmistir. Birlik ve beraberlige her zamankinden daha fazla ihtiyacimizin oldugu bu gunlerde, gosterdigin hedeflere azimle kosuyor, 81 ilimizden getirdigimiz vatan topragini, bagliligimizin bir ifadesi olarak saygiyla size sunuyoruz. Rahat uyu Atam"


Öte yandan Fenerbahce Kulubu tarafindan 1 Mayis gunu Sukru Saracoglu Stadi onunde baslatilan Ata'ya Saygi Maratonu Anitkabir'de sona erdi. Sukru Saracoglu Stadi'ndan tasinmaya baslayan topragi son olarak milli atlet Halil Akkas Anitkabir'e ulastirdi. Fenerbahce Sukru Saracoglu Stadi'ndan getirilen toprak ile 81 ilden getirilen topraklar birlestirilerek baskan Aziz Yildirim tarafindan Fenerbahce'nin 100. yili icin Anitkabir icine dikilen cam agacina dokuldu.


17 yıl önce