|

Fenerbahçe'den ayrılan Damien Comolli Toulouse'a başkan oldu

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç yönetimiyle birlikte sportif direktör olarak göreve getirilen fakat daha sonra yolların ayrıldığı Damien Comolli, Fransa Ligue 2 ekiplerinden Toulouse'a başkan seçildi.

Haber Merkezi
12:41 - 20/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 14:20 - 20/07/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Damien Comolli
Damien Comolli

Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Damien Comolli, Fransa İkinci Futbol Ligi (Ligue 2) ekiplerinden Toulouse'un başkanı oldu. ABD'li yatırım şirketi RedBird Capital Partners, Toulouse Kulübünün yüzde 85'lik hissesini satın aldığını duyurdu.

Kulübün eski başkanı Olivier Sadran'ın kalan yüzde 15'lik hisseye sahip olmaya devam edeceği, Damien Comolli'nin ise yeni başkan olarak göreve getirildiği belirtildi.

Yeni görevi için heyecanlı olduğunu belirten 47 yaşındaki Comolli, "Kulübün büyük bir potansiyeli var. Oyuncular, teknik ekip ve RedBird ile güçlü bir gelecek inşa etmek için beraber çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı. Ligue 1'de son sırada yer alan Toulouse, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2019-2020 sezonunun tescil edilmesiyle küme düşürülmüştü.

İlk transferi Frey olacak

Fransız basınında yer alan haberlere göre Damien Comolli, Fenerbahçe'deyken sarı-lacivertli takıma transfer ettiği Michael Frey'i Toulouse'a kazandırmak istiyor. 47 yaşındaki futbol adamı, Fransız kulübü için forvet arıyor ve gözüne Frey'i kestirmiş durumda. Haberde ayrıca, sezonun tamamlanmasının ardından 25 yaşındaki oyuncu için teklif yapılacağı kaydedildi.

  • Comolli Fenerbahçe'den kovulurcasına ayrılmıştı
  • Fenerbahçe'de sportif direktör olarak görev yapan Comolli, Ocak ayında istifa ederek kulüpten ayrılmıştı. Comolli, ayrılmadan önce Twitter hesabı açarak, yapılan transferlerin kendisi tarafından değil Başkan Ali Koç tarafından yapıldığını söylemişti.
#Damien Comolli
#Toulouse
#Fenerbahçe
4 yıl önce