|

Fenerbahçe'den ayrıldığına bin pişman!

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Danimarkalı eski futbolcu Brian Steen Nielsen, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde eski takım arkadaşları ile bir araya geldi. Nielsen, sarı-lacivertli takımdan ayrılmanın kariyerindeki en büyük hata olduğunu söyledi

Yeni Şafak
17:47 - 15/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:01 - 15/12/2014 Pazartesi
DHA

1993-1995 yılları arasında Fenerbahçe'de forma giyen Danimarkalı eski futbolcu Brian Steen Nielsen, Futbol Altyapı Koordinatörü Müjdat Yetkiner, Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş'la buluşarak hasret giderdi. Keyifli anlara sahne olan ziyarette, eski futbolcular geçmişte yaşadıkları unutulmaz anları yad etti. Ziyaret sonrasında Nielsen tesisleri de gezdi.


Fenerbahçe'yi takip etmeye devam ettiğini belirten Nielsen, "Fenerbahçe'yi uzun yıllardır takip ediyorum ve daha yüksek yerlere gelmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Danimarka'da bir takım çalıştırdım ve antrenörlük sürecimde de Fenerbahçe'yi takip ettim. Danimarka'da çok yakın bir arkadaşım var. Fenerbahçe hastası. Benim takip edemediğim zamanlarda bana Fenerbahçe'yi hep anlatıyor. Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamalarını ve birçok maçını takip ettim. Fenerbahçe ile olan ilişkim hala bu şekilde devam ediyor" dedi.


'Her dakika unutulmazdı'

Fenerbahçe'deki yıllarını unutamadığı söyleyen Nielsen, "Futbol kariyerimi unutulmaz anlarla dolu olarak nitelendiriyorum ama en güzel 2 yılını Fenerbahçe'de geçirdim. Fenerbahçe'de geçirdiğim her dakika benim için unutulmazdı. Futbol kariyerimdeki en büyük pişmanlığım Fenerbahçe'den ayrılmaktı. Fenerbahçe o dönemde benim kalmamı istiyordu, yeni bir sözleşme önerdiler. Bu yeni sözleşmeyi kabul etmeyerek Fenerbahçe'de kalmadım. Hala en büyük hatam olarak nitelendiriyorum. Şimdiki aklım olsa o dönemde Fenerbahçe'de kalırdım" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin çok güçlendiğini vurgulayan eski futbolcu, "O zamanki durumu ile şu anki durumu arasında çok büyük fark var. Benim oynadığım dönemin üzerinden 20 yıl geçti. Şu an görüyorum ki, dünya çapında yepyeni tesisleri olan ve ekonomik anlamda çok güçlenmiş bir Fenerbahçe var. Avrupa'da da birçok kulübü ziyaret ettim. Buradaki tesis ve imkanlar Avrupa'da üst düzey kulüplerle yarışabilecek düzeyde. Belki onlardan daha da iyi seviyede" ifadelerini kullandı.


'Türk futbolunun Fenerbahçe'ye ihtiyacı var'

Fenerbahçe'nin Avrupa'da olması gerektiğini dile getiren Nielsen, "Ayrıca Fenerbahçe'nin yaşadığı sıkıntılı dönemlerle ile ilgili de bilgi sahibiyim. Bir süredir Fenerbahçe Avrupa kupalarına katılamadı. Bunun da sadece Fenerbahçe için değil, Türk futbolu için üzücü olduğunu düşünüyorum. Bu kadar büyük ve Avrupa düzeyinde tesislere sahip bir kulüp ve bu kadar yatırım yapan bir kulübün Avrupa kupalarında da yer alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türk futbolunun Fenerbahçe'ye ihtiyacı var. Fenerbahçe'nin Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmesine ihtiyacı var" dedi.
#fenerbahçe
#futbol
#danimarka
#Brian Steen Nielsen
9 yıl önce