|

Fenerbahçe'nin B planı hazır

Montpellier ile Belhanda'nın bonservis ücreti konusunda anlaşamayan Fenerbahçe, rotasını Olympic Lyon'un yıldız oyuncusu Joann Gourcuff'a çevirdi.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 10/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 21:06 - 9/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe'nin B planı hazır
Fenerbahçe'nin B planı hazır

Devre arası transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Montpellier'in Faslı yıldızı Younnes Belhanda'nın bonservisi konusunda Fransız Kulübü ile anlaşamaması üzerine rotasını Olympic Lyon'un yıldız oyuncusu Yoann Gourcuff'a çevirdi.

Fransa'nın 10sport adlı haber sitesinde yer alan habere göre;
Fenerbahçe, Lyon'un yaşadığı sakatlıklar sonrası bir türlü bekleneni veremeyen ve gözden düşen yıldız oyuncusu Gourcuff'a 10 milyon Avro'luk bir transfer teklifinde bulunmaya hazırlanıyor.
Yoann Gourcuff kimdir?

1986 doğumlu ve 1.85 boyundaki Joann Gourcuff, 2001 yılında kariyerine Rennes'de başladı. Oyun tarzı ile efsane futbolcu Zidane'a benzetilen genç yıldız, 2006 yılında Milan'a transfer oldu. 3 yıl Milan forması giydikten sonra 2009 - 2010 sezonunda Bordeaux kulübüne kiralanan yıldız futbolcu, Bordeax'un Fransa Ligue 1 şampiyonluğunu kazanmasında büyük pay sahibi oldu ve ertesi sezon Milan'dan 18 milyon Avro'luk bir bonservis ücreti karşılığında Bordeax'a transfer oldu. Bordeaux'da 66 maçta 18 gollük performans gösteren Gourcuff, Avrupa'da yılın flaş transferlerinden birine imza attı ve 2010 - 2011 sezonunda Olympic Lyon'a 22 milyon Avro karşılığında transfer oldu.

Yeni Zidane

Hızı ve tekniği ile orta sahanın her bölgesinde rahatlıkla oynayabilen 1.85 boyundaki Gourcuff, ülkesinde 'Yeni Zidane' olarak tanımlanıyor. 26 yaşındaki oyuncunun, en büyük özelliği güçlü fiziği, topla yaptığı driplingler ve pas yeteneği olarak göze çarpıyor. Fransa Milli Takımı ile 28 maçta 4 gollük bir performans sergileyen Gourcuff, Fransa'da son dönemde yetişen en iyi oyuncular arasında gösteriliyor.

11 yıl önce