|

Fenerbahçe'nin kilit isminden hayal kırıklığı yaşatan istatistik

Şampiyonluk parolasıyla açtığı sezonda büyük hayal kırıklığı yaşayan ve 28 hafta sonunda 33 puanla 14. sırada yer alan Fenerbahçe'de kötü gidişin nedenleri masaya yatırılırken, futbolcuların bireysel performansı da mercek altına alınıyor. Bu sezon özellikle tecrübeli futbolcularından beklenen katkıyı alamayan sarı-lacivertli takımda milli futbolcu Mehmet Topal'ın pas hataları zaman zaman taraftarın tepkisine neden olurken, tecrübeli oyuncunun kendi mevkisinde oynayan oyunculara nispeten oldukça düşük bir isabetli pas yüzdesiyle oynaması da dikkat çekiyor.

17:13 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 17:47 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Mehmet Topal&Volkan Demirel
Mehmet Topal&Volkan Demirel

Bu sezon özellikle tecrübeli futbolcularından beklenen katkıyı alamayan Fenerbahçe'de milli futbolcu Mehmet Topal'ın pas hataları zaman zaman taraftarın tepkisine neden olurken, tecrübeli oyuncunun kendi mevkisinde oynayan oyunculara nispeten oldukça düşük bir isabetli pas yüzdesiyle oynaması da dikkat çekiyor.

Özellikle rakip yarı alanda oldukça düşük isabetli pas yüzdesiyle oynayan Mehmet Topal'ın bu durumu Fenerbahçe ataklarının olgunlaşmasının önünde bir engel olarak görünürken, Türkiye ve Avrupa'nın 7 büyük ligiyle beraber 8 ligde sezonu şampiyonluk hedefiyle açan takımların bu mevkide yüksek pas yüzdesine sahip oyuncuları tercih etmesi dikkat çekiyor.


Süper Lig'de de geride

Türkiye, Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz ve Hollanda liglerinde sezonu şampiyonluk parolasıyla açan 28 takımın ön liberoları içerisinde rakip yarı alanda en düşük pas yüzdesiyle oynayan Mehmet Topal, yüzde 74,5'lik isabet oranıyla büyük takımlarda oynayan diğer isimlerin gerisinde kaldı.

Dortmund'dan Witsel'in 91,4'lük isabet oranıyla başı çektiği listede ikinci sırada yer alan isim ise 89,8'lik isabet oranıyla Ajax'ın Barcelona'ya sattığı genç yıldız Frenkie De Jong.

Şampiyonluk isteyen takımların ön liberolarının yanı sıra Süper Lig'deki ön liberoların da gerisinde kalan Mehmet Topal, bu alanda da 18 takımın 18 ön liberosunun içerisinde kendisine 13. sırada yer buldu.

Süper Lig'deki ön liberolar içerisinde rakip yarı alanda en yüksek pas yüzdesine sahip isim Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Atiba olurken, rakip yarı alanda yüzde 87,6'lık pas isabetiyle oynayan Kanadalı futbolcuyu 82,6 ile Galatasaraylı Fernando izledi.


Fenerbahçe'de yedinci sezonunu geçiren 33 yaşındaki Mehmet Topal, sarı-lacivertli takımla bir şampiyonluk yaşadı. Topal'ın şampiyonluk sevinci yaşadığı 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe'nin teknik direktörü şu an olduğu gibi Ersun Yanal'dı.




#Fenerbahçe
#Mehmet Topal
5 yıl önce