|

Fenerbahçe'nin planı tam saha pres

Teknik direktör İsmail Kartal, yarın Trabzonspor karşısında takımından oyunun kontrolünü elinde tutmalarını istedi. Derbide tam saha baskı ile rakibe pas yapma fırsatı vermek istemeyen Fenerbahçe'de maçın kilit isimleri ise Miha Zajc, İrfan Can Kahveci ve Dusan Tadic olacak

Haber Merkezi
09:35 - 3/11/2023 الجمعة
Yeni Şafak
Fenerbahçe ligde 1. sırada yer alıyor.
Fenerbahçe ligde 1. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe'de Trabzonspor ile yarın oynanacak derbi mücadelesinin oyun stratejisi belli oldu. Sarı-lacivertliler, kanatları kullanmayı, hızlı atak yapmayı ve pas trafiğini en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Bunun için maç boyunca oyuncularından topun kontrolünün kendilerinde olmasını isteyen teknik direktör İsmail Kartal futbolcularına tam saha baskı talimatı verdi.


Kartal, orta sahada yapılacak baskıyla rakip orta saha oyuncularının topla minimum buluşmalarını ve mümkün olduğunca az top kullandırtmayı planlıyor. İsmail Yüksek, Miha Zajc, Szymanski orta saha üçlüsü Trabzonspor'un orta saha oyuncularına yapacağı presle rahat top kullanma imkanı vermeyecek. Sakat olan Fred'in yokluğunda orta sahada oynatacağı Miha Zajc'a özel görev veren İsmail Kartal, oyun akışını yönlendirecek olan Sloven oyuncudan, orta saha ile forvet hattı arasında pas bağlantılarını kurmasını, hücuma destek vermesini ve ceza sahası dışından şut çekmesini istedi.


Hızlı paslarla ileri uç elemanları beslenecek

Kanatlarda ise son haftaların formda ismi İrfan Can Kahveci ile oyun sisteminin vazgeçilmezlerinden sol kanatta Dusan Tadic de atılan uzun toplarla gol arayacak. Fenerbahçe taktik çalışmalarda özellikle serbest vuruş, duran top organizasyonları üzerinde de duruyor. San-lacivertli futbolcular taktik çalışmalarda korner ve duran top çalışmalarında yapılan ortalara gol vuruşları yaptı. Ayrıca duran toplarda ön ve arka direk çalışmaları yapıldı.







#Fenerbahçe
#İsmail Kartal
#Trabzonspor
٪d أشهر قبل