|

Fenerbahçe'nin son gözdesi Schneiderlin

Sarı-lacivertliler, Everton’ın yıllık 2.5 milyon euroluk ücretinin karşılanmasını istediği Fransız oyuncu konusunda prensipte anlaşmaya vardı. Transfer gerçekleşirse, Fenerbahçe, İngiliz kulübüne kiralama bedeli ödemeyecek.

08:49 - 28/07/2019 Pazar
Güncelleme: 08:59 - 28/07/2019 Pazar
Yeni Şafak
Schneiderlin​'in güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak gösteriliyor.
Schneiderlin​'in güncel piyasa değeri 15 milyon euro olarak gösteriliyor.

Defansif orta saha oyuncusu için transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’de gündeme gelen son isim Everton’da forma giyen Fransız ön libero Morgan Schneiderlin.

Sportif direktör Damien Comolli, Everton Kulübü ve oyuncunun menajeri Pascal Boisseau ile görüştü. Sarı-lacivertliler, oyuncuyu satın alma opsiyonlu kiralamak istiyor. İngiliz kulübü, oyuncu için ücret talep etmezken, 29 yaşındaki oyuncunun 2.5 milyon euroluk yıllık ücretinin karşılanmasını istedi.

Comolli bu öneriyi kabul etti, transfer gerçekleşirse Fenerbahçe kiralama bedeli ödemeyecek, sadece oyuncunun yıllık ücretini karşılayacak.

  • 29 yaşındaki Fransız ön libero geçen sezon 16 maçta forma giydi 1 asist yaptı.
Amadou'da opsiyon sıkıntısı

Fenerbahçe’nin transfer gündemindeki diğer isim ise Sevilla’nın Fransız ön liberosu İbrahim Amadou.

Sarı-lacivertliler, 26 yaşındaki oyuncuyla anlaşmaya varırken, oyuncuyu kiralamaya olumlu bakan Sevilla ise sözleşmeye zorunlu satın alma opsiyonu koymak istiyor.

İspanyol kulübü, Fransız ön liberosu için 1 milyon euro kiralama ve 9 milyon euro zorunlu satın alma opsiyonu istedi. Fenerbahçe ise, satın alma opsiyonu maddesi isteğe bağlı olarak değiştirmek için yoğun çaba gösteriyor.

  • 26 yaşındaki futbolcu, geçen sezon takımıyla 32 maçta forma giydi.

#Fenerbahçe
#Schneiderlin​
5 yıl önce