|

Fenerbahçe'yi unutamıyor

İngiltere Premier Lig'de görev yapan ilk yabancı teknik direktör ve Slovakya Milli Takımı'nın ilk teknik direktörü unvanlarının sahibi Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği (AEFCA) Başkanı Jozef Venglos, 1991-92 sezonunda üstlendiği Fenerbahçe teknik direktörlüğünü görevinin kariyerinin önemli bir noktası olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 23/11/2011 Çarşamba
Güncelleme: 10:49 - 23/11/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe'yi unutamıyor
Fenerbahçe'yi unutamıyor

Teknik direktörlük yaptığı 1991-92 sezonunda Fenerbahçe'yi 2'nci, 1992-93'te ise 5'inci yapan Venglos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk futbolunun özel bir kalitesi olduğunu söyledi. Türkiye'de futbola ilginin büyük olduğunu ve bu sporun etkisinin de yoğun hissedildiğini belirten Venglos, Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptığı dönemi unutamadığını vurguladı. Venglos, 'Büyük bir kulübe geldiğimin farkındaydım, Fenerbahçe büyük bir organizasyondu' dedi. 

Taraftarın takıma desteğinin çok büyük olduğunu, ancak bu durumun beklentileri de yükselttiğini dile getiren Venglos, 'Fenerbahçe antrenörlük kariyerimin önemli bir noktası. Avrupa Şampiyonası ve dünya üçüncülüğü kazanmış bir teknik direktörüm ama Fenerbahçe'nin yeri ayrı. Seyirciler, statta eşsiz bir atmosfer yaratıyorlardı' dedi. 

O dönemin futbol takımının menajerliğini de şimdiki başkan Aziz Yıldırım'ın yaptığına işaret eden Venglos, 'Aziz Yıldırım hem beni hem takımı çok destekledi' diye konuştu.

Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptığı yıllarda maç kaybedince en çok taraftar için üzüldüğünü belirten Venglos, 'Fenerbahçe taraftarına çok saygı duyuyorum ve her şeyin en iyisini diliyorum. Umarım Fenerbahçe başarılı olur. Futbol kaybettiğimizde nasıl başa çıkacağımızı da gösteriyor' dedi. 


'Taraftarlar her zaman milli takımın başarısını ister'

Futbolun büyük ve güzel bir oyun olduğunu dile getiren Venglos, teknik direktörlerin eleştiriye açık olması gerektiğini söyledi. 

Milli takım ve kulüp takımı yönetmenin farklı olduğunu belirten Venglos, şunları söyledi: 

'Milli takımda antrenör, federasyon yetkilileri, doktor hepsi önemlidir ama takımın başarısı için en önemlisi maç günü oyuncuların formu ve 'ben Türk Milli takımı için oynuyorum' duygusunu kalpten hissetmesidir. Oyuncunun kararlılığı çok önemli. 'Bu maçı alacağız' kararlılığı ve milli formayı taşıyorum duygusunu hissetmesi çok önemli. Diğerleri ikinci planda. Taraftarlar her zaman milli takımın başarısını ister. 

Avrupa Şampiyonası'na bazı takımlar gidemiyor, Türkiye'de buna dahil ama bu da bu görkemli oyunun bir parçası. Ben milli takımda çalışırken futbolcularıma, 'stattaki seyirciler ve televizyonları başındakilere 'bu oyuncular benim ülkem için ter döküyor bunu görmek istiyorum, bunu göstermek zorundasınız' derdim. Ülkeniz için mücadele ettiğinizi göstermek zorundasınız ve bunu stattaki seyirciler ve televizyon başındakiler görmeli.'

Türkiye'de hoş anıları ve tecrübeleri olduğunu vurgulayan Venglos, Fenerbahçe'de antrenörlük yaptığı Aykut Kocaman'ın antrenör olarak başarısının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. 

Türkiye'de kulüplerde ve milli takımlardaki genç yeteneklerin çok umut verdiğini dile getiren Venglos, 'Sabretmeniz gerekiyor ama bunun meyvesini alacaksınız' diye konuştu. 

Venglos, en çok beğendiği teknik direktörlerin Alex Ferguson ve Jose Mourinho olduğunu sözlerine ekledi. 


12 yıl önce