|

Fener'den sessiz prova 0-0

Antalya''daki son hazırlık maçında Neftçi Bakü ile berabere kalan sarı-lacivertliler, girdiği sayısız fırsatları gole çeviremedi

.
00:00 - 19/01/2014 Pazar
Güncelleme: 00:09 - 19/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Fener'den sessiz prova 0-0
Fener'den sessiz prova 0-0
STAT: Antalya Mardan

HAKEMLER: Cihan Burgan, Deybet Gök, Gürhan Karamelek

FENERBAHÇE: Volkan **, Gökhan **, Alves * (Dk. 31 Yobo *), Egemen **, Hasan Ali ** (Dk. 46 Kadlec *), Selçuk * (Dk. 46 Mehmet Topal **), Meireles ** (Dk. 62 Holmen *), Cristian * (Dk. 46 Alper **), Kuyt * (Dk. 46 Mehmet Topuz *), Sow * (Dk. 62 Emenike *), Webo *

NEFTÇİ BAKÜ: Stamenkovic **, Shukurov **, Yunuszade ** (Dk. 70 Mitreski *), Cardoso ** (Dk. 76 Seyidov *), Bertucci **, Cruz x (Dk. 70 Guliyev *), Ramos **, Abdullayev ** (Dk. 90+1 İmamverdiyev ?), Flavinho **, Sadiqov ** (Dk. 90+1 Gurbanov ?), Platje ** (Dk. 58 Nasymov *)

SARI KARTLAR: Cruz, Shukurov, Ramos

Fenerbahçe, Antalya kampındaki son hazırlık maçında Azerbaycan takımlarından Neftçi Bakü''yle 0-0 berabere kaldı. Alanyaspor''a 2-1 mağlup olan, Hannover 96''yı 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, Antalya''daki kamp döneminde tek beraberliğini de dün Azerbaycan ekibi karşısında aldı. İlk yarıda Fenerbahçe etkili ataklar gerçekleştirdi ancak aradığı golü bir türlü bulamadı. Bir topu direkten geri dönen Webo, rakip savunmayı yıprattı ancak topu bir türlü ağlarla buluşturamadı. İkinci yarıda Neftçi Bakü daha etkili ataklar gerçekleştirdi. Fenerbahçe de yaptığı oyuncu değişikleriyle ilk yarıdaki akınlarına ikinci yarıda da devam etti. Özellikle son dakikalarda müthiş fırsatlar kaçıran sarı-lacivertliler, beklenen golü atamayınca maç 0-0 berabere bitti.

Yıldırım''a onursal başkanlık

F.Bahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Yargıtay''ın onadığı şike davası kararının ardından gelinen süreçle ilgili, ''Bütün hukuki yolları arıyoruz. Çare bulamazsak F.Bahçe tarihinde ilk defa ''onursal başkanlık'' unvanını Sayın Aziz Yıldırım''a vereceğiz'' dedi. Günay, kulübün 25 Ocak''taki olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı''nda farklı bir gündeminin olacağını belirterek, ''Toplantıda Aziz Yıldırım''ın onuursal başkanlığını konuşacağız'' diye konuştu. Günay, F.Bahçe Kulübü ve Türk futbolu için yaptıklarının ardından Yıldırım''ın çok yakında büstünün de dikileceğini ileri sürdü.

Alex Telles''ten Bruma''ya ziyaret

Galatasaray''ın transfer görüşmelerine başladığını açıkladığı ve İstanbul''a getirttiği Brezilyalı futbolcu Alex Telles, Bruma''ya ''geçmiş olsun'' ziyaretinde bulundu. Dün sağlık kontrolü için Liv Hospital''a giden Brezilyalı oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası''ndaki Tokatspor maçında çapraz bağı kopan ve sezonu kapatan sarı-kırmızılı futbolcu Bruma''yı da ziyaret etti. Sağlık kontrolleri esnasında aynı hastanede tedavi gören Bruma''nın odasına giden Telles''in, ''geçmiş olsun'' dileklerini ilettiği bildirildi.

Değeri 5 liradan 8 milyona çıktı

Kayserispor''dan G.Saray''a 8.25 milyon lira bonservis bedeliyle transfer olan Salih Dursun, futbol hayatına dedesinden kayıt parası için aldığı 5 lira ile başlamış. Dursun, 2003 yılında formasını giydiği Sakarya''daki Garajlar Taç Spor''un ilk kulübü olduğunu söyledi. Sakaryaspor''da gösterdiği başarılı performansın ardından geçtiğimiz sezon Kayserispor''a gelen Salih Dursun, Kayseri temsilcisinde 1.5 sezonda gösterdiği performansın ardından G.Saray''a transfer oldu.

Hajrovic taraftarlarla buluştu

G.Saray''ın Bosna Hersekli yeni futbolcusu Izet Hajrovic, Antalya''da sarı-kırmızılı taraftarlarla bir araya geldi. İmza töreninde Hajrovic''e taraftarların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Taraftarlara imza dağıtan Hajrovic''in, kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğu kaydedildi.

Yeni hedef Kaan Ayhan

Sarı-kırmızılılar transferde hız kesmiyor. Hedefte ise Schalke 04 forması giyen Kaan Ayhan. 19 yaşındaki stoperin G.Saray''ın listesinde olduğu iddia edilirken, gurbetçi futbolcu ile yakın temas halinde olduğu belirtildi. U21 Milli Takımı''nda da forma giyen Kaan, Bundesliga''da forma şansı bulamıyor.

Dany''de gergin bekleyiş

G.Saray yabancı kontenjanını bir türlü boşaltmadı. Sakatlığı sonrası sözleşmesi dondrulacak Bruma yerine Alex Telles''in lisansının çıkartılacak. Bir diğer yeni transfer Hajrovic ise Dany''nin takımdan ayrılmasını bekliyor. Teklifleri geri çeviren Dany''nin en çok istekli kulubün Karabükspor olduğu kaydedildi.

10 yıl önce