|

Fernandes kalsın diğerleri gitsin

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, yeni sezonun planlamasını yaparken, Portekizli futbolcuların Fernandes haricinde gönderilebileceğini söyledi. Aybaba, Ernst ve Hilbert'in de indirim yapması halinde kalmasından yana

00:00 - 20/06/2012 Çarşamba
Güncelleme: 02:14 - 20/06/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Fernandes kalsın diğerleri gitsin
Fernandes kalsın diğerleri gitsin

Beşiktaş'ta yeni sezonun planlamasını yapan teknik direktör Samet Aybaba, takımdan gitmesini ve kalmasını istediği futbolcuları şekillendirmeye başlıyor. Tecrübeli teknik adamın Futbol komitesi üyeleriyle yaptığı görüşmede öncelikli olarak Portekizli futbolcuların durumunu masaya yatırdığı öğrenildi. Aybaba'nın isteği doğrultusunda 4 Portekizli yıldızdan Quaresma ve Simao ile iyi teklif alırsa Almeida'nın da satışı gündeme alındı. Aybaba'nın Fernandes içinse yöneticilere, 'Eğer gitmek istiyorsa zorla tutmamızın bir anlamı olmaz. Gelecek sezon da bizimle birlikte olmak istiyorsa takımda kalmalı' dediği bildirildi. Tecrübeli hoca, diğer yabancılardan Ernst ve Hilbert'in indirim yapması halinde kalmasını, Holosko ve Alves'in de gönderilmesini istedi. Aybaba'nın yöneticilere, 'Elimden gelse tüm futbolcuları görme imkanım olsa. Ama bu şartlarda en iyi kararı almak zorundayız' dediği ifade edildi.


Fedakarlık korkusu

Egemen'in sözleşmesini indiremeyen yönetim diğer futbolcuların bunu koz olarak kullanmasından korkuyor. Sadece Ersan'ı ikna eden yönetimin görüşeceği sıradaki isim kaptan İbrahim Toraman olurken, daha önce gerekli fedakarlığı yapabileceğini açıklamıştı. Ancak yönetimin Egemen kararı sonrasında tecrübeli futbolcunun tavrı merak ediliyor.


Orman ABD'de destek istedi

Ailesi ile birlikte Amerika'da tatilde bulunan başkan Fikret Orman boş durmuyor. Amerika'daki Türk işadamlarıyla görüşen Orman'ın kulübün durumunu anlattığı ve maddi-manevi destek isteyerek, 'Biz yönetim olarak elimizi taşın altına koyduk. Siz de elinizi taşın altına koyun ve Beşiktaş'a destek olun' dediği öğrenildi. İşadamları da başkan Orman'a destek sözü verdi. Bu arada işadamı Rahmi Koç'un da yönetime bir yıldız sözü verdiği öğrenildi.


Samet Aybaba Brezilya'ya gidiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, yoğun mesaisine başlamasının ardından transfer çalışmalarına hız verdi. Tecrübeli teknik direktör, listesindeki isimler doğrultusunda bugün Brezilya'ya giderek transfer görüşmelerinde bulunacak. Aybaba'nın 23-24 Haziran'da oynanacak Serie A maçlarından bazılarını izleyecek ve bir süredir takip ettiği oyuncuların son durumunu gözlemleyecek. Aybaba'nın izleyeceği futbolcular arasında Flamengolu Thomas Jaguaribe, Figueirenseli Jean Deretti, 2. Lig takımlarından Cricuma'dan Possebon bulunuyor. Aybaba'nın listesinde Şili ekibi Audax'tan Dominguez ve Peru'nun Sporting Cristan'in oyuncusu Yotun da bulunuyor.


Beşiktaş'ta yardımcı antrenörler belli oluyor

Teknik direktör Samet Aybaba, birlikte görev yapacağı yardımcı antrenörlerini belirledi. Aybaba'nın kendisi gibi siyah-beyazlı formayı uzun yıllar giyen Recep Çetin ve Ulvi Güveneroğlu'nu yardımcı antrenörler olarak teknik kadrosuna dahil etti. Bu isimlerin dışında bir kaleci antrenörünü ekibine dahil edecek olan Aybaba kondisyoner ve maç analizcisi Eren Şafak ile de yola devam edecek.




12 yıl önce