|

Fethiyespor'dan Kosova Milli Takımı'na

Tarihinde ilk resmi maçını oynamaya hazırlanan Kosova Milli Takımı'nda Türkiye'den de bir isim var: Fethiyespor'da forma giyen Liridan Krasniqi. Başarılı oyuncu 'Bu maç Kosova için büyük adım' dedi.

Al Jazeera Türk
00:00 - 3/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:04 - 3/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Fethiyespor'dan Kosova Milli Takımı'na
Fethiyespor'dan Kosova Milli Takımı'na

Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan Krasniqi, Haiti ile oynayacakları tarihi maçın kadrosunda yer aldığı için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Davet aldığında çok heyecanlandığını ifade eden orta saha oyuncusu, "Bu benim için de halkım için de çok büyük önemi olan bir maç. Çünkü Dünya'nın büyük bir kısmı bizi tanımıyor" dedi.

"Bu maç Kosova için ilk büyük adım" diyen 22 yaşındaki futbolcu, asıl hedeflerinin Dünya Kupası'nda oynamak olduğunu belirtti. Krasniqi, Birleşmiş Milletler'e üye olmadığı için FIFA ve UEFA gibi uluslararası futbol birliklerine de giremeyen ve Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarda yer alamayan Kosova'nın, dünya futbolunda yer edinme mücadelesinde Türkiye'den büyük destek gördüğünü söyledi.

Kosova'da bayram havası yaşandığını ifade eden Fethiyesporlu futbolcu, "Takımda uluslararası tecrübesi çok yüksek ve iyi oyuncular var. Ligimizin seviyesi yükseldikçe milli takıma Kosova Süper Ligi'nden daha fazla oyuncu gireceğine inanıyorum" dedi.

Yerel ligden tek oyuncu

Kosova'nın Haiti ile 5 Mart Çarşamba günü Mitrovitsa'da oynayacağı maç için Balkan ülkesinin kadrosunda Kosova Süper Ligi'nden sadece bir futbolcu yer alıyor.

Haiti takımıyla ilgili hiçbir şey bilmediğini söyleyen Krasniqi, "Çünkü onları daha önce hiç izlemedim. Ama iyi bir dostluk maçı olacağına ve kazanacağımıza eminim" dedi.

10 yıl önce