|

FIFA Başkanlığı için 8 aday başvurdu

26 Şubat'taki kongrede Michel Platini, Gianni Infantino, Ali Bin Hüseyin, Jerome Champagne, David Nakhid, Şeyh Salman, Tokyo Sexwale ve Musa Bility başkanlık için yarışıcak.

Yeni Şafak
04:00 - 28/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:42 - 28/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

26 Şubat 2016'da yapılacak FIFA başkanlık seçimi öncesi adaylık süreci sona erdi. FIFA'daki başkanlık seçimi için 8 aday başvuru yaptı. UEFA Başkanı Michel Platini 90 gün men cezası alması nedeniyle adaylığını resmen açıklayamasa da adaylık dosyasını daha önce doldurmuştu. Suçsuz olduğunu savunan Platini'nin kaderini temyiz başvurusuna verilecek yanıt belirleyecek. Platini temyizden olumlu yanıt alamaması halinde başkanlığa aday olamayacak. Bu durumu gözönünde bulunduran UEFA, genel sekreter Gianni Infantino'yu FIFA başkanlığına aday gösterdi. Bu ikilinin dışında bir önceki seçimde Blatter'e geçilen Ürdün Prensi Ali Bin Hüseyin bir kez daha aday oldu. Otoriteler Ali'nin başkanlık seçiminin önemli favorilerinden biri olduğu görüşünde. Ayrıca Fransız Jerome Champagne, Trinidadlı David Nakhid, Ürdünlü Şeyh Salman, Güney Afrikalı Tokyo Sexwale ve Liberyalı Musa Bility de adaylık için yarışacak.



Franz Beckenbauer'den itiraf


Almanya'nın efsane futbolcusu ve teknik adamlarından Franz Beckenbauer, Almanya'nın 2006 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği ile ilgili iddialara ilişkin tüm sorumluluğu üzerine aldığını belirtti. Dönemin organizasyon komitesi başkanı Beckenbauer, ''FIFA Finans Komisyonu'nun avans talebine onay vermemeliydik. Söz konusu hatanın sorumluluğunu organizasyon komitesi başkanı olarak üstleniyorum'' ifadelerini kullandı.




#Michel Platini
#Gianni Infantino
#Ali Bin Hüseyin
#Jerome Champagne
#David Nakhid
#Şeyh Salman
#Tokyo Sexwale ve Musa Bility
8 yıl önce