|

FİFA'dan 10 milyon dolar açıklaması

FIFA, 2010 Dünya Kupası'nın ev sahipliği için SAFA'dan alındığı iddia edilen 10 milyon dolarla ilgili, 'söz konusu paranın, Güney Afrika'nın Karayip ülkelerindeki Afrika halkıyla ilgili bir proje kapsamında SAFA tarafından CONCACAF'a gönderildiğini' bildirdi.

Yeni Şafak
15:20 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 12:25 - 2/06/2015 Salı
AA

FIFA, 2010 Dünya Kupası'nın ev sahipliği için Güney Afrika Futbol Federasyonu'ndan (SAFA) alındığı iddia edilen 10 milyon doların, SAFA tarafından bir proje kapsamında Kuzey Amerika, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu'na (CONCACAF) gönderildiğini belirtti.



FIFA, "Güney Afrika'nın 2010 Dünya Kupası'nın ev sahipliğini almak için 10 milyon dolar rüşvet verdiği" iddiasına yönelik yaptığı açıklamada, söz konusu paranın, Güney Afrika'nın Karayip ülkelerindeki Afrika halkıyla ilgili bir proje kapsamında SAFA tarafından CONCACAF'a gönderildiğini, FIFA'nın da finans kurulunun vasıtasıyla para akışının sağlanmasına aracılık ettiğini bildirdi.



Açıklamada ayrıca ne iddiaya adı karışan FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ne de başka bir üst düzey yetkilinin bu işlemle herhangi bir bağlantısı bulunduğu vurgulandı. SAFA Başkanı Danny Jordaan'ın, yerel organizasyon komitesinin bazı FIFA organlarına 10 milyon dolar ödediğini söylemesi, rüşvet iddialarını ortaya çıkarmıştı.



İsviçre'de düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındıktan sonrasında kefaletle serbest kalan Jack Warner, program kapsamında paranın gönderildiği CONCACAF'ın başkanlığını ve FIFA Finans Kurulu'nun başkan yardımcılığını üstleniyordu.



#fifa
#rüşvet
#afrika
9 yıl önce