|

FIFA'dan Kosta Rika'ya doping ayıbı!

Normal prosedürde takımlardan doping kontrolü için 2 veya 3 futbolcu isteyen FIFA, Kosta Rika'nın İtalya galibiyeti sonrası 7 futbolcudan numune aldırdı.

.
00:00 - 22/06/2014 Pazar
Güncelleme: 00:18 - 22/06/2014 Pazar
Yeni Şafak
FIFA'dan Kosta Rika'ya doping ayıbı!
FIFA'dan Kosta Rika'ya doping ayıbı!

Dünya Kupası'nda D Grubu'na önce Uruguay galibiyetiyle başlayan ardından İtalya'yı sürpriz bir sonuçla 1-0 mağlup ederek gruplardan çıkmayı garantileyen Kosta Rika, adeta doping yapmakla suçlandı. Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA), normal prosedürde doping kontrolüne iki ya da üç oyuncu gönderirken İtalya maçı sonrası Kosta Rikalı futbolculardan 7 isim doping kontrolü için numune verdi. Kaptan Bryan Ruiz, Michael Barrantes, Keylor Navas, Celso Borges, Christian Bolanos, Marco Urena ve Diego Calvo'nun numuneleri temiz çıktı.

VİCDANIMIZ ÇOK RAHAT

Bu durum Kosta Rika Futbol Federasyonu tarafından eleştirilirken Kosta Rikalı futbolculardan Keylor Navas, 'Eğer FIFA isterse tüm ekibi kontrolü götürsün. Saklayacak bir şeyimiz yok. Vicdanımız oldukça rahat. İnsanlarımız hâlâ inanamıyorlar ama biz alnımızın akıyla kazandık. Biz başımızdan beri kendimize güveniyorduk. İçimiz çok rahat. FIFA istediği kadar doping kontrolü yaptırabilir' ifadelerini kullandı.

Kosta Rika halkı sokağa döküldü

İtalya'yı yenerek grupta 2'de 2 yapan Kosta Rika'nı bu şaşalı galibiyeti ülkeyi sokağa döktü. Vatandaşlar, maçı kalabalık halinde meydanlarda izlerken alınan galibiyet sonrası sokaklara çıkan insanların sayısı bir hayli çoğaldı. Bu galibiyet, Kosta Rika için çıtayı da yükseltti.

10 yıl önce