|

FIFA'dan Türk kulübüne puan silme cezası

PTT 1'nci Lig ekiplerinden Samsunspor'a FIFA'dan kötü haber geldi. Kırmızı-Beyazlılar, eski futbolcuları Ben Ofosu'ya olan borç nedeniyle puan silme cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak
18:06 - 13/03/2015 الجمعة
Güncelleme: 18:22 - 13/03/2015 الجمعة
DHA

Hem Ben Ofosu hem de diğer eski futbolcularıyla ilgili İkinci Başkan Rüştü Araboğlu tarafından kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:


"27 Aralık 2014 tarihinde yönetimi devir aldık. 29 Aralık tarihinde dosyanın ihmali nedeni ile kritik sürenin aşıldığını gördük ve 30 Aralık tarihinde futbolcuya olan borcumuzu ödedik. Feragatlerini FIFA'ya bildirdik. Süreyi geçirdiğimiz iddiası ile puan silme cezası geldi. Gerekçeli itirazımızı yaptık. Şimdi CAS Mahkemesi bununla ilgili kararını verecek. Bahia Dos Santos ile ilgili olarak bu futbolcunun hak edişi 525 bin euro'dur. Ancak hatalar zinciri ile bu borç 1 milyon 400 bin euro'ya ulaşmıştır. Bu dosyada da müthiş ihmaller zinciri vardır. Buna rağmen futbolcunun kendisi ve temsilcisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bir anlaşma zemini aramaktayız.


Darryl Bevon Roberts ile ilgili olarak futbolcunun alacakları avukatı aracılığı ile yapılandırılmıştır. Petr Pavlik davası da sonuçlanmıştı. Avukatı aracılığı ile alacağı yapılandırılmıştır. Nikolai Emirov Dimitrov davası da aleyhimize sonuçlanmıştı. Avukatı aracılığı ile anlaşma sağlanmış ve borç yapılandırılmıştır. Akaki Khubutia ile de avukatı aracılığı ile anlaşma sağlanmış, borç yapılandırılmıştır. Bu yapılandırmaların toplamı 365 bin Euro artı 110 bin dolardır. Bahia Dos Santos davası bu rakamın içerisinde yoktur."

#Samsunspor
#Ben Ofosu
#PTT 1'nci Lig
#ceza
#İkinci Başkan Rüştü Araboğlu
٪d سنوات قبل