|

Fikret Orman: Ceza alması gereken Lyon'dur

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Lyon maçında yaşanan olaylar ve Fransız kulübünün başkanın yaptığı açıklamalarla ilgili Vodafone Arena’da basın toplantısı düzenledi. Maçtan görüntüler gösteren Orman, maskeli bir şahsın Lyon Başkanı ile görüştüğünü ifade ederken, "Bize organize olup gelmiş diyorlar. Kimin organize olduğu görülüyor" dedi.

Yeni Şafak
12:55 - 15/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:49 - 15/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Fikret Orman Lyon maçından görüntüler eşliğinde basın toplantısı yapacak.
Fikret Orman Lyon maçından görüntüler eşliğinde basın toplantısı yapacak.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Lyon’a olaylı bir şekilde mağlup olan Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısına Lyon maçında yaşananlarla ilgili görüntüleri göstererek başlayan Orman'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

"Kar maskeli şahıs Lyon Başkanı ile konuştu"
  • "Lyon maçı öncesi yaşanan olaylar kar maskeli insanların Türk taraftarlara saldırması ile başlıyor. Kar maskeli bir şahıs, elinde megafonla birlikte Lyon taraftarına seslendi ve başkanları ile o anda bir konuşma yaptı. Çoluk çocuğa ellerinde demirlerle saldırıyorlar. Kar maskelileri de polis tutuklamıyor, aşağı alıyor. Lyon Başkanı, 'Beşiktaş organize olup gelmiş' diyor. Kimin organize olduğu anlaşılsın diye gösteriyoruz bu görüntüleri."


"Talebimiz olmadan 17 bin bilet satmışlar"
  • "Lyon kulübü Türk taraftarlarına bizim talebimiz olmadan 16-17 bin bilet sattı. Biz de bunu UEFA'ya bildirdik."
"Sahaya girme olaylarının muhatabı Lyon'dur"
  • "Yaklaşık 1 milyon euro gelir elde etmişler. Hasılatı elde eden kim; Lyon. Bu taraftarlardan sorumlu kim; Lyon.Amaç belli, fazla bilet satıp kazanmak istemişler. Sahaya girme olaylarının muhatabı Lyon kulübü, biz değiliz."
"Beşiktaş'ı yenemeyeceklerini anladılar"
  • "Sonra Vodafone Arena'da maç seyircisiz oynansın. Benim buradan algıladığım taraftarıyla bütünleşen Beşiktaş'ı yenemeyecekleri. Lyon başkanı kendi takımına güvenmiyor. Maç Lyon'da oynandı, olaylar orada yaşandı. Biz bir şey demiyoruz. Onlar rövanş seyircisiz olsun diyor. Bu ayıptır. Ceza alması gereken Lyon’dur."
"Bizde olsaydı dünya ayağa kalkardı"
  • "Temsilci raporunda yanıcı madde ve patlayıcı ile merdiven boşluklarına oturma konusu rapor edilmiş. UEFA'ya merdiven boşluklarını doldurma ve 6 tane meşale yakma nedeniyle sevk edildik. Başka bir sıkıntımız yok. Bu olaylar bizim stadımızda olsaydı sorumlusu bizdik. Bu yaşananların yüzde 5'i burada olsa dünya ayağa kalkardı. Rövanşa gelecek taraftarlarımızdan ricam şu: Sakin olmalıyız hepimiz."
Bordo forma konusu...
  • "İnsanlar bilmeden, cehaletle yorum yapıyor. Forma seçme hakkı, ev sahibi takıma aittir. Misafir takımın formasını UEFA seçiyor. İşi gücü bırakıp formaya takmışsınız kafayı. 3 tane formamız var, hepsinin üzerinde Beşiktaş amblemi var. Bordo formalarımız da çok satıyor. Anket mi yapacağız yani hangi formayla çıkalım diye. Bütün formalarımız kutsaldır."


"Fabri hatasını perşembe günü telafi edecektir"
  • "Fabri sevdiğimiz iyi bir çocuk. Perşembe günü yapacağı kurtarışlarla takıma yine katkı verecektir. Kaleci olmak zordur. Kalecilerin yaptığı hatalar çok sırıtır. Onların yapmış olduğu hataların telafisi zor oluyor."









#Fikret Orman
#Beşiktaş
#Lyon
7 yıl önce