|

Fikret Orman'ın en pahalı üçüncü transferi: Matej Mitrovic

Beşiktaş'ın Rijeka'dan transfer ettiği Matej Mitrovic'e ödenen bonservis bedeli spor camiasında tartışmalara neden oldu. Fikret Orman'ın görev süresi boyunca yaptığı en pahalı 3. transfer olan Mitrovic ile ilgili olarak Hırvat basınından da değerlendirme geldi.

Yeni Şafak
15:31 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 16:17 - 6/01/2017 Cuma
Beşiktaş, Rijeka'dan transfer ettiği Mitrovic için kulübüne 4.2 milyon euro bonservis bedeli ödedi.
Beşiktaş, Rijeka'dan transfer ettiği Mitrovic için kulübüne 4.2 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Beşiktaş, HNK Rijeka forması giyen savunma oyuncusu Matej Mitrovic'i 4.2 milyon avroluk bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Mitrovic, Demba Ba ve Gökhan Töre'nin ardından Fikret Orman döneminin en pahalı üçüncü oyuncusu oldu.



Matej Mitrovic, Fikret Orman döneminin en pahalı 3. transferi oldu;

  • Demba Ba: 6M€
  • Gökhan Töre: 4,5M€
  • Mitrovic: 4,2M€








Orman ve ekibinin Türkiye şartlarında hatırı sayılır bir paraya transfer ettiği 23 yaşındaki stoper Hırvat Milli Takımı'nın formasını 4 kez giydi. Peki son dönemlerin flaş takımı Rijeka'da üç yıldır forma giyen Mitrovic, Beşiktaş'a neler katacak?



Goal'ün Hırvatistan lokasyonu siyah beyazlıların Mitrovic transferini değerlendirdi. Hırvatistan'ın uzman yorumcularından Hrvoje Tironi'nin Goal Türkiye'ye yaptığı açıklamalar şöyle;


"Hava toplarında çok etkili"


  • "Matej Mitrovic'in çok hızlı bir savunmacı olduğu söylenemez fakat çok güçlü bir oyuncu. 187cm boyunda olmasıyla hava toplarında çok etkili. Topla tekniğinin de iyi olduğunu söylemem gerek. Evet, hızlı bir oyuncu değil ama 'yavaş' da diyemezsiniz"

"Oyunu iyi okuyor"


  • "Mitrovic'in en iyi özelliği oyunu okuma becerisi. Sahada olup biteni muhteşem bir şekilde anlayabiliyor. Oldukça zeki bir oyuncu. Üst seviye futbolda tecrübesiz olmasının bir önemi yok çünkü zekasıyla bunu gideriyor"

"Liderlik vasfı var"


  • "Matej'in liderlik vasfı var. Rejika'nın gerçek lideri oydu. Çok yakında Hırvatistan'ın en iyi stoperlerinden biri olabilir"






#Matej Mitrovic
#Beşiktaş
7 yıl önce