|

Filistin Asya Kupası'nda iddialı

Kariyerini İsveç'te sürdüren Filistin Milli Takımı'nın forvet oyuncusu Imad Khalili, gelecek yıl ocak ayında başlayacak Asya Kupası'nda başarılı olacaklarını söyledi.

Aa
00:00 - 12/09/2014 Cuma
Güncelleme: 11:42 - 12/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Filistin Asya Kupası'nda iddialı
Filistin Asya Kupası'nda iddialı

FIFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, geçen sezon İsveç 1. Futbol Ligi'nde (Allsvenskan) Norrköping formasıyla 15 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışını zirvede tamamlayan Filistinli golcü Imad Khalili'nin milli takımdaki hedeflerine ilişkin açıklamalarına yer verildi.

Geçen sezonki üstün performansının ardından Yunan takımları dahil birçok kulüpten teklif aldığını belirten 27 yaşındaki oyuncu, "Çin'in Shanghai kulübü benimle çok ilgilendi ve yaz transfer sezonunda elini çabuk tutarak anlaşma yaptı. Asya'da futbol oynamak güzel bir şey" dedi.

Gol krallığının ardından Filistin Milli Takımı'nın da dikkatini çektiğini belirten Khalili, "Milli takıma da böylece davet edildim. Ülkemi yeşil sahalarda temsil edeceğim için gurur duyuyorum. Shanghai'da da başarılarıma devam ederek milli takımda kalıcı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Filistin'in geçen yıl AFC Challenge Kupası'da şampiyon olarak Asya Kupası'na ilk kez katılmaya hak kazandığını hatırlatan Khalili, "Filistin'de futbol hızla gelişiyor, Asya Kupası'na katılarak bunu gösterdi. Orada da başarılı olacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Dubai'de doğduğunu ve ailesiyle 4 yaşında İsveç'e taşındığını belirten Filistinli golcü, "Ailemin desteğiyle 5 yaşından itibaren futbol oynamaya başladım. Ailemde herkes futbola bayılır ve Real Madrid'i tutar. En beğendiğim futbolcu ise Zinedine Zidane" dedi.

Filistin, Avustralya'da düzenlenecek 2015 Asya Kupası'nda D Grubu'ndaki ilk maçını ocak ayında Japonya ile yapacak.

10 yıl önce