|

Fırtına Celtic'e dişini geçiremedi

Trabzonspor, THY Antalya Cup maçında İskoç ekibi Celtic'e yenilerek finale çıkma şansını kaybetti. Bordo-mavililerin tek golünü Emre Güral atarken, Celtic'in galibiyet golleri Pukki, Bamba (kk) ve Balde'den geldi.

.
00:00 - 10/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Fırtına Celtic'e dişini geçiremedi
Fırtına Celtic'e dişini geçiremedi

Devre arası hazırlıkları kapsamında düzenlenen THY Antalya Cup'ın ilk maçında Trabzonspor İskoç ekibi Celtic'e 3-1 mağlup oldu. 24. dakikada Zokora'nın savunma arkasına gönderdiği topla sağdan ceza alanına giren Olcan Adın, kaleciyle karşı karşıya durumda vuruşunu yaptı ancak top uzak direğin dibinden auta gitti.32. dakikada Celtic, golü buldu. Trabzonspor yarı alanında topu alan Pukki, açısını düzelttikten sonra yerden sert vurdu. Kaleci Zeki'nin sağına giden meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1

37. dakikada İskoçya temsilcisi, Bamba'nın kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan bindiren Izaguirre'nın ortasında ön direkte ayak koyan Bamba, meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi: 0-2

EMRE UMUTLANDIRDI AMA...

41. dakikada Trabzonspor, Emre Güral'la farkı 1'e indirdi. Olcan Adın'ın defansın arkasına yolladığı topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza alanına girdikten sonra vuruşunu yaptı. Savunmada Ambrose'ye çarpan meşin yuvarlak, sol tarafa doğru açıldı. Pozisyonu takip eden Emre Güral, altı pas üzerinde yaptığı vuruşla takımının golünü kaydetti: 1-2.Karşılaşmanın ilk yarısı, 2-1 Celtic'in üstünlüğüyle tamamlandı.

57. dakikada Celtic, yeniden farkı ikiye yükseltti. Ceza alanı yayı gerisinde aldığı topu Balde, plase vuruşla ağlara yolladı: 1-3.

Karşılaşma, Celtic'in 3-1 galibiyetiyle tamamlandı. Bu sonuçla İskoçya takımı THY Antalya Cup'ta finale yükseldi. Trabzonspor ise üçüncülük maçı oynayacak.

Akçay: Ders çıkaracağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçtan sonra yaptığı açıklamada, maçtan dersler çıkaracaklarını söyledi. Akçay, 'Skor konusunda başarı olmayan bir mücadeleydi. Bu maç biçzim için eleytirileri doğru yapma imkanı tanıyacak' dedi.

Süper Lig'de daha fazla şampiyon olmalıyız

'Trabzon'da Onur Kıvrak oldum, Trabzon'la bağdaştım' diyerek bordo-mavili kulübe olan gönül bağını ortaya koyan tecrübeli kaleci, Avrupa hayalinden bahsederken F.Bahçelileri kızdırdı

Trabzonspor ile başarılı bir sezon geçiren Onur Kıvrak, sadece yurt içinde değil Avrupa kulüplerinin de gönlünü çalarken; o kendisini Trabzonspor'a ait hissediyor. NTV Spor'un sorularını yanıtlayan tecrübeli kaleci, yeni mukavelesiyle ilgili detayları paylaşırken Trabzonspor'a olan sevgisini de gözler önüne serdi: 'Daha önceki sözleşmemde serbest kalır maddem vardı. Başkanımızla oturduk, konuştuk. Maddeyi tamamen kaldırdım, hiçbir maddem yok.' Trabzonspor kalecisi, şike sürecinin gölgesinde kalan 2010-11 sezonuna da göndermede bulundu: 'Avrupa'dan çok iyi bir teklif gelirse hem Trabzonspor'u hem de ülkemi temsil etmek isterim. Ancak Trabzon'da bir şampiyonluk yaşadık ama daha şampiyonluklar yaşamamız lazım.'

Malouda ve Colman'a noter tepiti

Bordo-mavili takımın Antalya kampına 1461 Trabzon'dan dahil olan Gökhan Alsan, dünkü antrenmanda takımla çalışmalara başladı. Belindeki ağrıları nedeniyle ilk iki gün antrenmana çıkamayan genç yıldızın çekilen MR'ında ciddi bir sakatlığa rastlanmadı. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, PTT 1. Lig'in ilk yarısında 1461 Trabzon formasıyla 16 maçta ilk 11'de sahaya çıktı, 3 gol kaydetti.


10 yıl önce