|

Fırtına dindi

Ligin ikinci yarısına fırtına gibi giren bordo-mavililerin havasını Gaziantepspor bozdu. Trabzonspor, 2. yarıda ilk yenilgisini alırken, kaybı yine deplasmanda yaşadı. G.Antep'e 5 hafta sonra galibiyeti Chibuike ve Muhammet getirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 23:08 - 16/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de ilk 4 sıra içinde yer almak için mücadele eden Trabzonspor, deplasmanda Gaziantepspor’a 2-0 yenilerek yara aldı. Ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan takım olan bordo-mavililer, 4 haftadır kazanamayan ve gol dahi atamayan ev sahibi ekip karşısında topla daha çok oynayan takım olmasına rağmen ceza sahasına girmekte zorlandı ve bitirici vuruşları yapamadı. Gaziantepspor ise rakibini ceza sahasına sokmazken, iki duran toptan kazandığı gollerle maçı kazanmasını bildi. 34'te Gaziantep atağında Vitor, sağdan kullandığı köşe atışında Barış’ın ceza sahasına yaptığı ortada savunmanın uzaklaştıramadığı topu Chibuike, sert bir şutla filelerle buluşturdu: 1-0. 


Bordo-mavililer, 2. yarıya da etkili girdi ama bu etkinliği pozisyona dönüştüremedi. 62’de Mehmet Ekici'nin sol çaprazdan şutunda Karcemarskas soluna giden topu çeldi. 81’de Gaziantep, rakip ceza alanının dışından serbest vuruş kullandı. Muhammet Demir’in sağ üst köşeye gönderdiği top kaleci Hakan’ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 2-0.


Deplasmanda kayıp 23
 hafta dış sahadaki Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle deplasmanda 5 maç sonra galip gelen Trabzonspor, ligde üst üste oynadığı ikinci deplasman maçından bu kez puan çıkartamadı. Bordo-mavililerin, dün Gaziantepspor karşısında aldığı yenilgiyle dış sahada yaşadığı puan kaybı 23’e çıktı. (7 beraberlik, 3 mağlubiyet, 2 galibiyet)

Kendi silahıyla vuruldu

Bu sezon lig, kupa ve Avrupa'da attığı 72 golün 28'ini duran toplardan bulan Trabzonspor, dün kendi silahıyla vuruldu. Gaziantepspor, Trabzonspor karşısında dün kaydettiği iki golü de duran top organizasyonundan rakip ağlara bıraktı. 


Bosingwa cezalı...

Trabzonspor'da Jose Bosingwa dün gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü. 86. dakikada rakibine yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gören Portekizli futbolcu,  gelecek hafta Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak Akhisar Belediyespor karşılaşmasında forma giyemeyecek.


Taraftarsız deplasman

Geçen haftaki Mersin İdmanyurdu maçında taraftarlarının kötü tezahüratı nedeniyle bir sezonda 4. kez sevk alan Trabzonspor, dün Gaziantepspor deplasmanından taraftar desteğinden yoksun oynadı. Bordo-mavili takım, F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş maçlarından sonra ilk kez bir deplasmanda yalnız kaldı. 


Bu mağlubiyeti hak ettik

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyun oynama arzusu bakımından kısır bir maç olduğunu kaydederek sahadaki kötü futbollarıyla mağlubiyeti hak ettiklerini belirtti. "Biz kazanma arzusunu da oyuna yansıtamayınca böyle bir skorla karşılaştık" diyen tecrübeli teknik adam, "Rakip ikili mücadele kazanma arzusunu ortaya koyunca bir şey yapamadık. Beklenmeyen bir değişiklikle başlayınca bu skoru kabul etmek zorunda kaldık. Diyebilecek fazla bir şey yok. Gaziantepspor, hak ettiği bir galibiyet aldı" ifadelerini kullandı.


Buruk: Duran toplara çalıştık

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, duran toptan buldukları gollere değinerek "Rakibin de duran topta etkili olduğunu biliyorduk, bu hafta buna çok çalıştık; onları kendi silahlarıyla vurduk" dedi. Genç teknik adam, gün geçtikçe tecrübe kazandıklarını dile getirdi. 

#trabzonspor
#gaziantepspor
#süper lig
9 yıl önce