|

Fırtına duruldu

Bordo-mavililer iyi oynadıkları maçta fırsatları kullanamadı, yediği kolay gollerle puanı Rusya'da bıraktı. Ev sahibi CSKA Moskova 26'da Doumbia'nın golüyle devreyi önde geçti Trabzonspor beraberlik için yüklenirken defans güvenliğini elden bıraktı. 76'da Cauna farkı ikiye çıkardı. 87'de Doumbia bir kez daha sahneye çıktı, Trabzon hem maçı hem zirveyi kaybetti

00:00 - 19/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:02 - 19/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Fırtına duruldu
Fırtına duruldu

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Trabzonspor, deplasmanda CSKA Moskova'ya 3-0 yenilerek ilk mağlubiyetini aldı. 19. dakikada Mierzejewski'nin kafayla indirdiği topta kaleci Gabulov, Alanzinho'dan önce davranarak topa dokundu. Halil'in vuruşunda ise savunma topu uzaklaştırdı. 29. dakikada Wagner Love'ın topuk pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Seydou Doumbia, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. 35. dakikada Colman'ın sol taraftan kullandığı korner atışında Mierzejewski'nin kafayla yaptığı vuruşta, top kalecide kaldı.

48. dakikada savunmadan atılan topta Doumbia kaleciyle karşı karşıya kalırken, kalesini zamanında terk eden Tolga, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. 54. dakikada Aldonin'in uzak mesafeden yaptığı vuruşta, top az farkla auta gitti. 76. dakikada Wagner Love'ın sağ taraftan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Aleksander Cauna, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0. 84. dakikada Aleksander Cauna'nın vuruşu yan direkten döndü. 87. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Seydou Doumbia, Giray'dan kurtulduktan sonra yaptığı vuruşla farkı 3'e çıkaran golü kaydetti: 3-0. Maç CSKA Moskova'nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.


Moskova çıkarması

Rusya'da takımlarını yalnız bırakmayan bordo-mavili taraftarlar, “Bize her yer Trabzon” sloganıyla bu kez Lujniki Stadı'nın tribünlerini inlettiler. Üzerlerine F.Bahçe forması giymiş ve Moskova'da yaşayan bazı Türkler CSKA'ya destek verdi.

Bordo-mavili taraftarlar, Trabzonspor'u Moskova deplasmanında da yalnız bırakmadı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ile karşılaşan bordo-mavili takımı, Lujniki Stadı'na gelen 1120 taraftar 90 dakika boyunca desteledi. Tribünde takımları için durmadan tezahüratlar yapan bordo-mavili taraftarlar, 61. dakikada “Bize her yer Trabzon” sloganıyla bu kez Lujniki stadın tribünlerin çınlattılar. Bu arada Moskova'da çalışan bazı Türk taraftarların CSKA'yı destekledikleri görüldü. Üzerlerine sarı-lacivert forma giyen taraftarlar ellerine aldıkları CSKA Moskova atkılarıyla tribünlerde yer alıp destek verdiler.


Bu sonucu hak etmedik

Teknik direktör Şenol Güneş, önceki maçlara oranla çok daha iyi oynadıklarını ifade ederek, “Ancak bir anlık dalgınlıkla yenilen gol bocalamamıza neden oldu. Bu yenilgi ilk iki haftanın avantajını da götürdü' dedi.

Teknik direktör Şenol Güneş, CSKA Moskova karşısında çok iyi oyun sergilediklerini ve kaybetmeyi hak etmediklerini söyledi. Maçtan önce avantajlı durumda olduklarını aldıkları yenilgiyle ilk iki haftadaki avantajlarını kaybettiklerini belirten Güneş, oynadıkları oyun itibariyle kaybetmeyi hak etmediklerini ancak skor itibariyle de en farklı skorun bu maçta ortaya çıktığını kaydetti. Güneş, “Diğer iki maça baktığımız zaman belki de kazanmaya en yakın oyunumuzu oynadık ama 29. dakikadaki golü yememiz ve ikinci yarının başında bocalamamız, hücumdaki pozisyonları değerlendirmemiz, bu sonuca yol açtı. İkinci golden sonra rakip avantaj yakaladı” dedi. CSKA'nın hızlı oyuncularının bulunduğunu ifade eden Güneş, “Onlara karşı biraz daha dikkatli olmamız gerekirdi. Ama oyunun genelinde 3-0 gibi bir sonuç oldu. Rakip için büyük bir avantaj ama yarış devam ediyor” diye konuştu.


İnter zirveye kondu: 1-0

Şampiyonlar Ligi'nde Trabzonspor'un yer aldığı B Grubu'ndaki diğer maçta, İtalyan devi İnter, deplasmanda Lille'yi 1-0 mağlup ederek çıkışını bu kez Fransa'da sürdürdü. İlk maçta sahasında Trabzonspor'a mağlup olduktan sonra CSKA'yı deplasmanda 3-2 yenen İtalyan ekibi, bu galibiyetle grupta da zirveyi ele geçirdi. Brezilyalı kaleci Julio Cesar'ın kurtarışlarıyla yıldızlaştığı karşılaşmada İtalyan ekibine galibiyeti getiren golü 22. dakikada Pazzini kaydetti. Bu galibiyetle puanını 6'ya yükselten İnter, liderliğe yükselirken, 2 puanda kalan Lille, son sırada kaldı.



13 yıl önce