|

Fırtına finişi göremedi

İlk yarı biterken Mehmet Ekici’nin frikik golüyle öne geçen Trabzonspor, 72’de Cardozo ile ‘maçı bitirecek’ net pozisyonu gol yapamayınca faturası ağır oldu. 90'da Scarione’nin ‘belki de son şans’ umuduyla yaptığı şut, Donk’a çarparak ağlara gitti

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:03 - 22/02/2015 Pazar
Yeni Şafak
Süper Lig’de üst sıralara tırmanmak isteyen Trabzonspor, Mehmet Ekici ile öne geçmesine rağmen Kasımpaşa deplasmanında Scarione'nin son dakika golüne engel olamayarak sahadan beraberlikle ayrıldı: 1-1. Yavaş başlayan maçta ilk pozisyon Trabzonspor’dan geldi. 14’te Constant’ın sol kanattan attığı pasta Cardozo, Ertaç’ı nişanladı. 19’da Deniz’in sağ kanattan açtığı ortada Cardozo’nun yarım vole vuruşu üst direkten auta gitti. Kasımpaşa’nın ilk tehlikeli pozisyonu 41’de geldi. Adem’in şutu defanstan sekerek Tunay’ın önünde kaldı, Bu futbolcunun şutunu ise Hakan dışarı çeldi. 45’te Adem’in pasında sağ kanattan içeri hareketlenen Babel’in şutu defanstan sekerek Tunay’ın önünde kaldı. Tunay topu boş kale yerine defansa nişanladı. İlk 45 dakikanın uzatma anlarında ise Trabzonspor’un kazandığı serbest vuruşta Mehmet Ekici topun başına geçti. Mehmet’in güzel vuruşunda top ağlarla buluştu ve Trabzonspor soyunma odasına önde girdi: 0-1. 

KASIMPAŞA'DAN ŞANS GOLÜ...

72’de ceza sahası içerisinde topla buluşan Cardozo, topu bir sağa bir sola çekerek rakiplerini oyundan düşürdü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Paraguaylı yıldızın aşırtma şutunu Ertaç çeldi. Son dakikalarda Trabzonspor üzerinde baskı kuran Kasımpaşa, 90'da golü buldu. Ceza sahası dışında topu alan Scarione’nin şutunda Donk’a çarpan top Hakan'ı mağlup etti: 1-1.  Bu sonuçla deplasmanda 93 gündür kazanamayan Trabzonspor’un galibiyet hasreti 5 maça çıktı.                          

 
Çakır için şok iddia

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, ortada bir maç oynandığından bahsederken karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır’a büyük tepki gösterdi. Bir pozisyonda Cüneyt Çakır’ın Cardozo’ya olan yaklaşımına değinen Şota, "Okuyamıyoruz oyunu. Futbol hakemi, futbol hakemidir. Voleybol hakemi değil. Kolay penaltı veren, kolay sarı kart gösteren  hakem duydunuz mu? Böyle bir şey olabilir mi? hakem oyunu okumalı. Oscar Cardozo kalecinin önünde zıplıyor. Cüneyt hoca uyarıyor, uyarmasa ofsayt olacak, gol olmayacak. Uyarmak hakemin işi değil, kendi hocası uyarsın. Bugün çok rahat maç yönetti. Kalitesini belli ediyor. Ancak bırak orada ofsayt olsun, neden yapma diyorsun?" ifadelerini kullandı.  Bu arad Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, kasımpaşa maçını “İki puanı burada bırakıp gidiyoruz” şeklinde özetledi. 


Mehmet Ekici tüm kulüpleri geçti

Trabzonspor’u Kasımpaşa karşısında serbest vuruş golüyle öne geçiren Mehmet Ekici, bu sezon frikikten 3. golünü kaydetti. Ekici, böylece Süper Lig’de tüm takımlardan fazla frikik golü atmış oldu. Trabzonspor, bu golle bu sezon 23. kez duran toplardan sonuca gitti. 


Medjani cezalı

Kasımpaşa karşılaşmasına sarı kart ceza sınırında çıkan Carl Medjani, dün gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. 29 yaşındaki savunma oyuncusu, Trabzonspor’un 22. haftada Kardemir Karabükspor ile sahasında oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek. 


Tunay Torun taraftarla kapıştı

Trabzonspor’un golüyle birlikte Kasımpaşa, devre arasına yenik giderken Kasımpaşalı futbolcu Tunay Torun taraftarlarla tartıştı. Takımlar soyunma odasına giderken, Kasımpaşalı taraftarlar Tunay Torun'a tepki gösterdi. Yıldız futbolcu da taraftarlara karşılık verince tartışma çıktı.


Sporun devleri Atalay için Trabzon'da  

Türk sporuna yaptığı katkılarla tanınan AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adayı Mehmet Atalay’a seçim çalışmalarında spor camiasından büyük destek geldi. Vali Abdil Celil Öz,  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti Milletvekili aday adayı Nihat Tosun ile birlikte 20. Trabzon halk koşusuna ve 35. Trabzon yarı maratonunun açılışına katılan Atalay’a Türk Atletizm tarihinin efsane ismi İsmail Akçay, Eski Federasyon Başkanları Mehmet Terzi, Fikret Çetinkaya, Fazlı Bayram Hadi ve Serap Aktaş, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintimar, Eski milli atletler Haydar Doğan, Ahmet Altun, Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de eşlik etti. Mehmet Atalay’a başarı dileyen efsaneler, bugüne kadar spora yaptığı katkıların bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha da artacağından emin olduklarını ifade etti.

#Trabzonspor
#Mehmet Ekici
#Scarione
9 yıl önce