|

Fırtına galibiyete kilitlendi

Fenerbahçe maçı öncesi kapılarını kapatan Trabzonspor'da galibiyet hesapları yapılıyor. Bordo-mavililer, takım savunmasıyla önce rakibin ataklarını durduracak, sonra da hızlı hücumlarla gol arayacak.

Ali Kemal Yazıcı
09:29 - 3/11/2023 Cuma
Yeni Şafak
Bordo-mavililer Avcı yönetiminde hazırlıklarını sürdürdü.
Bordo-mavililer Avcı yönetiminde hazırlıklarını sürdürdü.

Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda lider Fenerbahçe ile yarın karşılaşacak olan Trabzonspor'da herkes bu zorlu maça odaklandı. Çarşamba gününden itibaren kapılarını tüm dünyaya kapatan bordo-mavililerde teknik direktör Abdullah Avcı, adeta tam gün mesai uyguluyor.


Antrenmanlar öncesinde teorik bilgileri ve Fenerbahçe'nin güçlü ve zayıf yönlerini futbolcularına anlatarak taktik formasyonu oluşturan Avcı, öncelikle birlikte hareket edip takım savunmasını sağlıklı yaparak rakibine gol üretecek pozisyonlar vermemeyi amaçlıyor.





26 yıllık hasret

Fenerbahçe'nin kapılan toplarla gol üretmeye çalışan bir takım olduğuna dikkat çeken Abdullah Avcı, rakibin hücum organizasyonlarında pas bağlantılarını keserek kazanılacak toplarda hızlı hücumlarla sonuç üretmeye çalışacak. Sahaya galibiyet için çıkacak olan Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 26 yıl sonra Kadıköy'de yenmenin hesaplarını yapıyor.


San-lacivertlileri en son 23 Ağustos 1997 tarihinde 3-1'lik skorla yenen Trabzonspor, rakibi karşısında son 26 deplasman maçında 14 kez mağlup olurken, 12 kez da berabere kaldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bordo-mavili takımın başında Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Söz konusu maçlarda bordo-mavili ekip 6 gol atarken, kalesinde ise 3 gol gördü.





#Trabzonspor
#Fenerbahçe
#Süper Lig
#Abdullah Avcı
7 ay önce