|

Fırtına hasreti yine bitiremedi

Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında 16. dakikada Yusuf Yazıcı’nın attığı golle öne geçen Trabzonspor, uzatmanın son dakikasında yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı. Sarı-lacivertli ekibe beraberliği getiren gol Valbuena’dan geldi. 22 yıldır sahasında rakibine kaybetmeyen Fenerbahçe, yenilmeme rekorunu devam ettirdi.

Ergün Balcı
04:00 - 28/04/2019 Pazar
Güncelleme: 03:15 - 28/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Maç sırasında oyuncular arasında gergin anlar yaşandı.
Maç sırasında oyuncular arasında gergin anlar yaşandı.

Süper Lig’in 30. haftasının derbi mücadelesinde Kadıköy’de karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Trabzonspor sahadan birer puanla ayrıldı: 1-1. Bordo-mavili ekibin golünü Yusuf kaydederken, sarı-lacivertlilere beraberliği 90+5’te Valbuena getirdi. Mücadelenin 71. dakikasında Sadık Çiftpınar gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. Bu sonucun ardından Trabzonspor’un 5 maçlık galibiyet serisi sona ererken, sarı-lacivertliler ise kümede kalma adına kritik bir puanı hanesine yazdırdı. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağında 11. dakikada Rodallega’nın Yusuf Yazıcı’dan aldığı pasta çektiği sert şut Skrtel’e çarpıp auta çıktı. 16’da Trabzonspor golü buldu. Abdülkadir Ömür’ün savunma arkasına doğru aşırttığı topla buluşan Yusuf, ayak içiyle arka direğe doğru temiz bir vuruş yaptı: 1-0. 60’ta ceza sahası sağ çaprazında topa gelişine sert vuran Valbuena’nın şutu arka direğe çarpıp oyun alanına döndü. 71’de hızlı gelişen Trabzonspor atağında Abdülkadir Ömür üç oyuncudan sıyrıldıktan sonra Sadık’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Bu hareketin ardından Sadık gördüğü ikinci sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 90+5’te Fenerbahçe’nin kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena’nın ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı orta altıpasın içinde sekerek doğrudan ağlara gitti: 1-1.

Cüneyt Çakır’ın skandal kararları iki takımı da çileden çıkardı

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçta hakem Cüneyt Çakır’ın skandal kararları maça damgasını vururken her iki tarafın da tepkisini çekti. Trabzonspor’un 1-0 önde götürdüğü maçın 24. dakikasında Fenerbahçe’den Jailson ile Trabzonsporlu Abdulkadir Parmak arasında yaşanan ikili mücadelenin ardından Abdulkadir Parmak yerde kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır ve VAR hakemleri, pozisyonu durdurmazken oyun devam etti. Trabzonspor futbolcuları, Hakem Cüneyt Çakır’a itirazlarda bulundu. 29. dakikada Soldado, Sosa’nın ayak bileğine bastı, Çakır bu pozisyonda İspanyol golcüye sarı kart gösterdi. Maçın ikinci yarısında ise hakem Çakır, bu kez Fenerbahçe taraftarlarından büyük tepki gördü. Fenerbahçe’de Sadık, ilk sarı kartını Abdülkadir Ömür’e faul yaptığı gerekçesiyle 59. dakikada gördü. 71. dakikada ise Sadık, Abdülkadir Parmak’a faul yaptığı gerekçesiyle ikinci sarı kartını gördü ve Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Fenerbahçeli taraftarlar, Cüneyt Çakır’ın bu kararına uzun süre tepki gösterdi. Kalan bölümde Cüneyt Çakır’a yönelik küfürlü tezahüratlar yapan sarı-lacivertli taraftarlar, birçok kararda Çakır’a tepkilerini sürdürdü. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise, son saniyede yedikleri gol öncesi yaşanan pozisyona atıfta bulunarak, “Golden önce Ekuban’ın içinde olduğu bir pozisyon var. Orada golden önce hakemin verdiği bir karar var. Çok komik görüntüler de var. Hakem ayağıyla topu oyuna çok güzel sokuyor” dedi.

Söylesene Ali Başkan, bu ne biçim Fenerbahçe

Fenerbahçe taraftarları, Trabzonspor maçının son dakikalarında başkan Ali Koç’a ve oyunculara ciddi şekilde tepki gösterdi. Fenerbahçeli taraftarlar kötü sezonun nedenini kulüp başkanı Ali Koç’a tezahüratla sordu. Maçın son bölümünde taraftarlar, “Söylesene Ali Başkan, bu ne biçim Fenerbahçe?” tezahüratını uzun süre yaptı. Taraftarlar futbolculara da tepki gösterdi. Fenerbahçeli taraftarlar, Ganalı futbolcuları Andre Ayew’in performansına da büyük tepki gösterdi. Taraftarlar, özellikle ilk yarıda çok fazla top kaybı yapan Ayew’i top ayağına her geldiğinde ıslıklayarak protesto etti. Maçın 66. dakikasında yerine Eljif Elmas’a bırakan Ayew, oyundan çıkarken de seyircinin yoğun protestosuyla karşılaştı.

  • Yusuf Yazıcı 10 maç sonra gol attı
  • Trabzonspor’u 1-0 öne geçiren Yusuf Yazıcı, 10 maç sonra gol sevinci yaşadı. Süper Lig’de bu sezon ilk golünü 18. haftadaki Başakşehir karşılaşmasında kaydeden Yusuf, görev aldığı 10 maç sonra fileleri havalandırmayı başardı.
  • 5 maçlık seri bitti
  • Trabzonspor, Süper Lig’de 5 maç sonra puan kaybı yaşadı. Ligdeki son puan kaybını Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalarak yaşayan bordo-mavililer, sonraki 5 karşılaşmayı kazanmıştı.
  • Skrtel ve Abdulkadir Parmak cezalı
  • Fenerbahçeli Martin Skrtel, sarı kart cezalısı durumuna düştü. Slovak stoper, gelecek hafta Kasımpaşa deplasmanında forma giyemeyecek. Trabzonspor’da ise sarı kart gören Abdulkadir Parmak cezalı duruma düştü. Genç oyuncu cezası nedeniyle Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

#Fenerbahçe
#Trabzonspor
5 yıl önce