|

Fırtına kopardı

Haftanın maçında sahasında lider Galatasaray’ı konuk eden Trabzonspor, derbide Onazi ve yeni transferleri Nwakaeme (2) ve Ekuban ile sonuca gitti. Bordo-mavililer, ligde son 3 sezonda sahasında Galatasaray’la yaptığı maçlarda rakibine geçit vermezken, sarı-kırmızılılar bu sezonki ilk yenilgisini tattı. Cimbom, 9 puanda kalırken, Trabzon puanını 7’ye çıkardı.

Haber Merkezi
04:00 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 04:59 - 2/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray’ı konuk eden Trabzonspor, derbide Onazi ve yeni transferleri Nwakaeme (2) ve Ekuban ile sonuca gitti.
Galatasaray’ı konuk eden Trabzonspor, derbide Onazi ve yeni transferleri Nwakaeme (2) ve Ekuban ile sonuca gitti.

Haftaya lider giren Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan haftanın maçında galibiyete uzanan taraf bordo-mavililer oldu. Karadeniz ekibine galibiyeti getiren golleri Onazi ile yeni transferlerden Nwakaeme (2) ve Ekuban kaydetti. Son iki sezondur, ligde kendi sahasında yaptığı maçlarda rakibine geçit vermeyen Trabzonspor, Galatasaray’ı yine puansız gönderdi. Ligdeki, ilk 3 maçını kazanan Galatasaray, ilk yenilgisini Trabzon’dan aldı. Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Trabzonspor oldu. Dakikalar henüz 3’ü gösterdiğinde Hugo Rodallega, ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu göndermek istedi ancak sarı-kırmızılı savunma oyuncuları araya girdi. Dönen topla buluşan Onazi, ceza sahası yayı içinden topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 25. dakikada orta alanda topla ilerleyen bordo-mavililerin Arjantinlisi Jose Sosa, uzun pasını sol kanatta ceza sahası içine koşan Yusuf Yazıcı’ya gönderdi. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Yusuf Yazıcı, kısa pasını Anthony Nwakaeme’ye verdi. Nwakaeme’nin beklemeden çektiği şutta top, sarı-kırmızılı savunmadan Ahmet Çalık’a da çarparak kaleci Muslera’yı yanılttı ve ağlara gitti: 2-0. İlk yarının ikinci uzatma dakikasında sahne alan isim yine Nwakaeme oldu. Sağdan ceza sahası içine giren Nijeryalı oyuncu, sarı-kırmızılı defansın arasından sıyrılarak topu Muslera’nın yanından ağlara gönderdi: 3-0.

İKİNCİ YARI ROLANTİDE GEÇTİ

53. dakikada Nwakaeme’nin pasıyla topla buluşan Kolombiyalı golcü Rodallega, ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye şutunu çekti. Top, kaleci Muslera’nın kontrolünde kaldı. 60. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Mariano, ceza sahasına ortaladı. Topa hareketlenen Eren vuruşunu yapsa da bordo-mavili savunma araya girdi. 69. dakikada soldan Nagatomo’nun ceza sahasına ortasında sağ çaprazda bu topa hareketlenen Emre Akbaba gelişine vursa da bordo-mavili savunma araya girdi. 90+3. dakikada ceza sahasında topla buluşan Nwakaeme’nin kale önüne ortasında topa dokunan yeni transferlerden Ekuban, skoru ilan etti: 4-0.

Abdulkadir riske edilmedi

Trabzonspor’da, G.Saray derbisi öncesi son idmanda kasığındaki çekme nedeniyle ağrı hisseden Abdulkadir Ömür, yapılan kontrollerin ardından tedbir amacıyla kadroya alınmadı. Genç oyuncunun yerine oynayan ve ilk kez 11’de sahaya çıkan Nwakaeme ise bordo-mavili formayla ilk golünü attı. Sakatlığı henüz geçmeyen Burak Yılmaz da kadroya alınmadı.


Rodallega, Aslan’a karşı ilk kez 11’de

Trabzonspor’un forvet oyuncusu Hugo Rodallega, Galatasaray’a karşı ilk kez ilk 11’de forma şansı buldu. 2016-17 sezonunun devre arasında Trabzonspor’a transfer olan ve bu sezon teknik direktör Ünal Karaman’ın ilk üç maçta da 11’de görev verdiği forvet oyuncusu, bordo-mavililerde forma giydiği dönemde Galatasaray ile oynanan üç karşılaşmada sadece 9 dakika süre alırken, dün ilk kez ilk 11’de sahaya çıktı.

  • Medical Park tıklım tıklım
  • Trabzonspor’un Galatasaray ile sahasında oynadığı maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Stadın tamamına yakınını dolduran bordo-mavili taraftarlar, maç öncesi de futbolcuları tek tek tribüne çağırarak moral verdiler. Konuk ekibin taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak takımlarını yalnız bırakmadı.
#Trabzonspor
#Galatasaray
#Derbi
6 yıl önce