|

Fırtına veda etti

Sahasında Napoli’ye 4-0 yenilerek turu daha ilk maçtan bırakan Trabzonspor, İtalya’da teselliyi dahi bulamadı. Rövanşta da hiçbir varlık gösteremeyen bordo-mavililer, Avrupa defterini de kapattı

Yeni Şafak
04:00 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 23:39 - 26/02/2015 Perşembe
Diğer
UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Trabzonspor, sahasında 4-0 yenildiği Napoli’ye bu kez de deplasmanda 1-0 kaybederek kupaya veda etti. İlk maçtaki farklı skor nedeniyle İtalyan ekibi rahat bir futbol sergilerken, Trabzonspor ile ilk maça oranla daha çok rakip kaleye girerken, ilk yarıda sonucu bulamadı. Maçın 19. dakikasında ani gelişen Napoli atağında, ceza sahasına sağ kanattan giren Callejon'un attığı şutta kaleci Hakan topu çeldi. Topu önünde bulan De Guzman, boş kaleye attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. 

21’de De Guzman'ın soldan ortasında Callejon'un attığı şutu kaleci Hakan topu güçlükle kornere çeldi. 37’de Mehmet Ekici'nin yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest atışta, kaleci Cabral topu güçlükle çelebildi. 

Maçın ikinci devresinde ev sahibi ekip, De Guzman ile Trabzonspor’un üzerine gelirken, temsilcimiz ise varlık gösteremedi. 62. dakikada Jorginho yerden sert vurdu Hakan yatarak iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı. 68’de Callejon ceza sahasının hemen sağında çok sert vurdu. Top kaleci Hakan’dan geri döndü. 73’te sağ çaprazda topla buluşan Callejon şutunda top bir kez daha Hakan’dan geri döndü.

UEFA'da kura günü

UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turu dün tamamlanırken, son 16 turu kuraları bugün çekilecek. İsviçre'nin Nyon kentinde saat 14.00'te yapılacak kura çekiminde Türkiye'yi Beşiktaş temsil edecek. Kupanın son 16 turunda ilk maçlar 12 Mart, rövanşlar 19 Mart'ta oynanacak.


Maç öncesi kavga: 4 yaralı

Maçtan saatlerce önce Napoli kent merkezinin muhtelif yerlerinde iki takım taraftarları arasında olaylar yaşandı. San Pasquale Meydanı yakınında Trabzonsporluların bulunduğu araca bir motosiklet üzerindeki Napoli taraftarlarının taş ve şişe fırlattığı, bir taraftarın yaraladığı bildirildi. Hastanede tedavi görden taraftara 8 gün iş göremez raporu verildiği, bir taraftarın ise ayakta tedavi edildiği öğrenildi. La Gazzetta dello Sport gazetesi ise maç öncesi muhtelif yerlerde çıkan olaylarda 4 Türk taraftarın yaralandığını yazdı.

#Trabzonspor
#Napoli
#İtalyan
9 yıl önce